Porsche viert 50 jaar ‘917’ met nieuwe hypercar

Abraham zien…

50 jaar…dan wordt er wel eens een pop met een baard in je voortuin geplaatst. Abraham zien is dan ook een uitdrukking die wordt gebezigd bij het bereiken van de 50-jarige leeftijd. Behalve bij Porsche dan…

Als ze daar 50 kaarsjes op de verjaardagstaart uitblazen, doen ze dat gewoon met een nieuw model. Zo heeft de Duitse constructeur er alles aan gedaan om het allereerste exemplaar van de 917 weer in zijn originele staat te zetten. Een restauratieproject om ‘U’ tegen te zeggen. En ze hadden de nieuwste technieken nodig want niet alle onderdelen konden herbruikt worden. Een 3D-printer die aan de hand van historisch archiefmateriaal de juiste onderdelen tot op de millimeter printte, zorgde ervoor dat de wagen in nieuwstaat werd afgeleverd.

Maar er is nog meer. Niet alleen restaureerden ze het eerste exemplaar, ze maakten ook een nieuwe en plaatsten hem in een nieuw jasje. Technische details zijn er voorlopig niet maar dat hij ongetwijfeld snel en niet goedkoop is, kunnen we je nu al vertellen.

You May Also Like

Lamborghini gaat aan de stekker

Vanaf 2025 Zeventien jaar…zolang heeft het geduurd alvorens de Lamborghini Estoque Concept een productiemodel krijgt, ...

MenStyle On Tour: Brussels Motor Show 2020 (foto’s)

Zien en gezien worden… Gisteren, donderdag 9 januari 2020 opende de Brussels Motor Show ...

Lotus Eletre komt tot leven

What’s in the name… Als wij aan Lotus denken, flitsen kleine, lage, snelle en ...