Te koop: KITT uit Knight Rider (en David Hasselhoff brengt hem persoonlijk thuis)

Na het busje van The A-Team, nu een andere filmparel

Of David Hasselhoff op droog zaad zit? Geen idee maar de man die we kennen uit Knight Rider en Baywatch doet een groot deel, in totaal zo’n kleine 150 stuks, van zijn persoonlijke filmcollectie naar de veiling, The Hoff Auction waaronder een persoonlijke lunch, gesigneerde Baywatch-spullen en de uitsmijter van de veiling, de enige echte KITT.

Kitt? Dit is de futuristische en omgebouwde Pontiac Firebird Trans Am met tal van artificiële intelligente functies aan boord waar Tesla nog een puntje aan kan zuigen. Of ze ook daadwerkelijk werken? Het idee alleen al moet een inspiratie op zich zijn geweest voor figuren als een Elon Musk.

Onderhuids bevindt zich vermoedelijk de slechts 152 pk sterke grote 5 liter V8. De bolide werd op voorhand geschat tussen de 175.000 en 300.000 dollar. Een bedrag dat nu al ruimschoots wordt overschreden want de teller staat momenteel op 375.000 dollar, en de veilig loopt nog 18 dagen. Hasselhoff himself zal Kitt ook persoonlijk brengen als de prijs 25% boven het minimumbedrag gaat, iets wat ondertussen dus met zekerheid kan bevestigd worden.

Nog niet overtuigd? We zetten Kitts beste momenten nog even op een rijtje…

You May Also Like

Mongrip, het luxe polsbandje met F1-roots

Het modeaccessoire voor echte petrolheads We gaan terug tot 2016 wanneer de Braziliaanse autocoureur ...

Wij gingen pompen met Kraantje Pappie!

Pompen! Als je die kreet de voorbije maanden niet hebt gehoord, dan heb je ...

Goed nieuws: Nieuwe BMW 2-reeks coupé behoudt achterwielaandrijving

Een kleine 4-reeks met een kleiner kostenplaatje In tegenstelling tot de 2-reeks Gran Coupé, ...