De meest gecompliceerde Richard Mille ooit…
Niet alleen is Zwitserland het Walhalla voor de zakmessen, het is minstens, zij het niet beter, gekend voor zijn horlogerie. Tal van luxueuze horlogemerken komen uit het neutrale land en als het gaat om techniciteit en expertise vind je nergens anders betere referenties.
Over expertise en techniciteit gesproken, ook het relatief jonge merk, Richard Mille, kent er wat van. Sinds hun ontstaan begin jaren ’00 staan zij gekend voor hun kenmerkend design én technologisch binnenwerk met schokabsorberende materialen waardoor het een hebbedingetje blijkt onder bijvoorbeeld F1-piloten. Ze worden dan ook terecht de ‘racemachines voor de pols’ genoemd.
Eén van hun laatste creaties is de RM 65-01 Automatic Slit Seconds Chronograph. Aangekondigd als “meest complexe uurwerk dat ooit de Richard Mille-werkplaatsen heeft verlaten”. En als we alle details over dit horloge lezen, kunnen we dit alleen maar bevestigen.
Zo is er een duwer ter hoogte van 8 uur. Dit is het eerste gepatenteerde snelwikkelmechanisme van Richard Mille. Hiermee kan de loop volledig gereset worden wanneer die langere tijd niet wordt gebruikt. Een functie, met als het ware een gespecialiseerde versnellingsbak, dat uren, dagen, weken, maanden,… kostte aan ontwikkeling.
Niet alleen onderhuids is deze horloge hoogstaand, ook het buitenwerk is hightech. De kast, bezel, kastband en achterkant zijn gemaakt van vederlicht Carbon TPT. De achterkant van de kast beschikt ook over een saffieren omlijsting. Verder zie je naargelang de functies van het horloge verschillende kleuren terug.
Je kan het al raden, de meest gecompliceerde Richard Mille is ook eentje waar je stevig voor in de buidel zal moeten tasten. Zo is de RM 65-01 in Carbon TPT te koop voor $310.000. Stevig!