Manusje-van-alles Senne Guns amuseert met nieuwe voorstelling (Interview)

Als Nederlandstalige zanger en songschrijver met ‘De Goudvis’ op de radio, als cabaretier ondersteboven aan de piano in het bejubelde debuut ‘Opus 3’, als muzikant bij Admiral Freebee of als de helft van het prettig gestoord huisorkest in de ‘Popquiz’ op tv: Senne Guns kan wel wat. Maar ook heel veel niet. Gelukkig is er Lokko. Lokko is naast drummer bij Buurman en Douglas Firs ook die andere helft van het Popquiz-huisorkest: de beat, de bas, het brein, de blokfluit. Senne en Lokko gaan de komende maanden samen op tournee.

Op 7 februari was er de première van de voorstelling. Hoe leef je daar als artiest naar toe?
Redelijk relax! We hadden goed getryout en de voorstelling zit tof in elkaar. Ik heb heel veel zin om te gaan spelen. In die voorbereidende shows speel je die natuurlijk ook voor publiek, maar het blijven shows waar je nog kan experimenteren. We hebben in mei en juni 2022 alles uitgeprobeerd en nu ook weer een vijftal keer. We zijn er klaar voor.

Wat mogen we verwachten?

We zijn twee muzikanten die alles zelf doen. Van het spelen van de instrumenten tot het ontwerpen van het decor dat best ingenieus in elkaar zit. De sound hebben we zelf ook gezocht. We proberen een concert te spelen maar onderweg raken we af en toe afgeleid, waardoor er wat grappige elementen insluipen. Een avond vol muziek maar op diverse manieren.  We zijn maar met z’n tweeën, maar spelen wel zeven instrumenten. We spelen soms drie liedjes tegelijkertijd Live koken met classics, achterstevoren of in een eigenzinnig vertaalde versie. Al dan niet met doedelzak. We hebben een eigen muzikaal universum.

Hoe begin je aan zo’n voorstelling?
Dit is voortgevloeid uit wat we hadden aan materiaal in De Popquiz, een tweemans orkest dat wat rare dringen deed en daarnaast deed ik wel wat voor mijn podcast van Radio 1. Ik had ook nog een aantal nummers liggen waar ik nog nooit iets mee gedaan had. Alles wordt gecombineerd en op een hoop gegooid.

Is humor de rode draad doorheen de voorstelling?

De voorstelling is om te lachen. Het is de bedoeling dat de mensen zich amuseren. Wie komt kijken, zal zich anderhalf uur lang niet vervelen en zijn zorgen vergeten. Dat zal het mooiste compliment zijn dat mensen ons kunnengeven. Het is geen comedy, non stop grappen maar wel veel glimlachjes.

Waarover gaan de liedjes?
Ik heb door de jaren veel vertalingen gemaakt die voor diverse projecten of gewoon voor mezelf. Er zitten vertalingen in van Eric Clapton, Eels tot Bruce Springsteen. Al die liedjes gaan over de liefde. Raar maar waar (lacht).

Mensen kennen jou ook van ‘Goudvis’. Komt dat nummer er ook in?

Het zou kunnen dat er een vis passeert. We hadden een plan om in de show met een vliegende heliumvis te werken, maar we weten niet of hij de voorstelling haalt. Misschien sluipt het nummer er zo ook wel in.

Zijn Senne & Lokko, alias Laurens Billiet, een blijver?
We hebben al veel ideeën voor een tweede voorstelling. Die kunnen we uitwerken voor nog wat meer. Anderzijds wil ik ook een plaat maken met liedjes van mezelf. De kans is groot dat Lokko daar ook ergens op te horen is. Ons verhaal loopt dus wellicht door.

Tekst en interview: STEVEN VERHAMME
Foto’s:
– Bernadette Van De Velde
– Aurélie Geurts
– Julie Rommelaere

Première in Minard Gent sinds 7 februari en daarna te zien in Tongeren, Evergem, Aalst, Lier en de rest van Vlaanderen.

 

You May Also Like

Marie’s Corner smukt mytische hotel Cap-Eden-Roc aan Côte d’Azur op

Laat de zomer maar komen Een plaats waar wij zo goed als elk jaar ...

Wat moet je weten over een verlovingsring?

Ga jij op je knieën? Ben je op zoek naar een verlovingsring? Dan ontdek ...

MenStyle on Tour: Met Fiat naar Monaco

Er zijn slechtere perstripjes… Jens, twee dagen Monaco en wat cruisen in de nieuwe ...