Jeep Wrangler Rubicon 392 is brute terreinwagen met 6.4-liter V8

Effe Greta bellen…

Het niet altijd zo vrolijk kind zal er na het zien van dit artikel nog minder vrolijk op worden. Wij? Des te meer. Wij zijn ook fan sinds we ooit op uitnodiging van Jeep eens door de bossen van Oostenrijk met de Rubicon mochten gaan crossen. Maar er is meer. Na een geslaagde conceptversie komt Jeep nu met de Jeep Wrangler Rubicon 392, een brute terreinwagen met onderhuids een Hemi-blok. Deze 6,4 liter-V8 heeft een piekvermogen van maar liefst 475 paardjes en 635 Nm aan koppel. Dit moet ervoor zorgen dat de krachtpatser, uitgerust met een verstevigde achttrapsautomaat, in amper 4,5 seconden naar 100 km/u sprint.

Niet alleen innerlijk maar ook uiterlijk verschilt deze 392 (wat verwijst naar de cubic inches van de motor) Rubicon met zijn ‘normale’ naamgenoot. Zo krijgt de 392 een aangepaste motorkap met grote luchthapper. Hij ligt ook zo’n 5 centimeter hoger dankzij een verhoogde ophanging. De 17″ wielen worden uitgerust met 33″ terreinbanden. Binnenin zien we vooral een nieuwe tellerpartij en nieuwe stoelen.

En voor zij die het verschil echt niet willen zien, zijn er ter herinnering nog de ontelbare ‘392’-badges. Of we hem ooit onder onze rechtervoet zouden mogen houden? We polsten even bij onze vrienden van FCA België maar vingen bod. De kans is heel klein dat we dit hebbedingetje richting Europa gaan krijgen.

You May Also Like

Lamborghini Huracán STO, de racewagen voor de openbare weg

Yes please!  Een racewagen voor de openbare weg maken? Daar moeten de heren bij ...

MenStyle weekend-tip: GR8 International Car Show (15-16 APRIL 2023)

De ultieme beleving voor liefhebbers van automobielen De GR8 International Car Show is een ...

Zo ziet een roadtrip van NY naar Miami in een F1 eruit

Dat kan alleen een stunt zijn van Red Bull Als er één mondiaal bedrijf ...