BMW instrueert hoe je met driften met een BMW M8 Competition (video)

Sideways…the best days!

Of we al driftervaring hebben? Wél, dankzij BMW mochten we al eens op driftcursus met de M2 Competition en ook Alfa Romeo nam ons al eens mee naar hun huiscircuit Balocco, gelegen ten zuiden van de Alpen tussen Milaan en Turijn. Kort door de bocht is het antwoord dus…’JA‘.

Over kort door de bocht gesproken…hoe moet je driften met een BMW? Na drie jaar geleden al een heerlijke instructievideo te hebben gepubliceerd hoe het moet met de BMW M4, zijn de rekels van BMW M onder leiding van driftkoning Stefan Landmann achter het stuur van een 625 pk sterke BMW M8 Competition, die we HIER al eens mochten testen, gekropen en maakten ze er een al even heerlijke video van.

Uiteraard staat de M8 Competition bekend om zijn xDrive, wat het misschien net iets moeilijker maakt als leek een gecontroleerde drift op het asfalt neer te leggen. Gelukkig voor de driftkikkers onder ons kan je deze vierwielaandrijving ook uitschakelen en worden de 625 Duitse volbloedpaardjes en 750 Nm aan koppel op de achteras losgelaten.

Hoe? Dat zie je hier! Mocht je het zelf willen proberen raden we je wel aan dit niet op de openbare weg te proberen. Je weet nooit of Luk Alloo met zijn buurt- euh wegpolitie-koeionnen op de loer liggen.

You May Also Like

Geen ‘M’-badge maar ’ti’ voor nieuwe BMW 128

Een knipoog naar het verleden… Lang voor de 1-reeks bestond er een compacte 3-reeks, ...

Held koopt 8 Bugatti’s en geeft er zes weg aan zijn kinderen

Zoekt hij nog een adoptiekindje?  Gemiddeld heeft een Bugatti-klant een garage met tweeënveertig auto’s ...

AC Schnitzer maakt BMW M2 Competition nog gruwelijker

Release The Beast… We hebben al een paar keer het genoegen gehad een BMW ...