Abarth presenteert de 595 Scorpioneoro en 595 Monster Energy Yamaha

Monsterlijk en adrenalinerijk

Abarth presenteert de exclusieve Abarth 595 Scorpioneoro en de adrenalinerijke Abarth 595 Monster Energy Yamaha. Beide verbluffende speciale reeksen belichamen de tweeledige ziel van het merk, evenals twee van zijn fundamentele waarden: erfgoed en rijplezier.

De Abarth 595 Scorpioneoro is een beperkte reeks van nauwelijks 2.000 exemplaren die hulde brengt aan de exclusieve A112 Abarth ‘Gold Ring’, bij fans beter bekend als de A112 Abarth ‘Targa Oro’. Van deze uitermate exclusieve wagen uit 1979 werden slechts 150 exemplaren gebouwd, die stuk voor stuk zijn voorzien van een zwart koetswerk, goudkleurige details, verfijnde interieurs en een uitgebreide standaarduitrusting, geheel in lijn met de Italiaanse ‘granturismo’-traditie.

De tweede special, de Abarth 595 Monster Energy Yamaha, weerspiegelt als geen ander de gedeelde merkwaarden van Abarth en Yamaha, die diep zijn geworteld in prestaties, racen, technologie en rijplezier en als geen ander aansluit bij de zoektocht van Abarth en Yamaha naar uitdaging, emoties en liefde voor sport.

Abarth 595 Scorpioneoro

De exclusieve Abarth 595 Scorpioneoro vertegenwoordigt de perfecte mix van lifestyle en prestaties. Hij werd ontworpen voor mensen die elke dag willen genieten van een comfortabele auto met een geraffineerd karakter, zonder daarbij in te boeten aan prestaties. In het vooronder schuilt een motor met 165 pk, die de auto een verhouding gewicht/vermogen van 6,5 kg/pk geeft en in 7,3 seconden van 0 naar 100 stuwt. Deze 1.4 T-Jet-motor genereert ontzagwekkende prestaties, die hand in hand gaan met een opvallende en unieke look, vormen een eerbetoon aan de exclusieve A112 Abarth ‘Gold Ring’ uit 1979, beter bekend als de A112 Abarth ‘Targa Oro’. Hij kenmerkte zich door zijn zwarte koetswerk, zijn goudkleurige sierlijn rond het koetswerk en glanzende goudkleurige lichtmetalen velgen. Een zeldzaam model dat nog steeds erg in trek is bij verzamelaars.

Tot slot creëerde Breil een speciale beperkte reeks van chronograafhorloges, gewijd aan de nieuwe speciale reeks Abarth 595 Scorpioneoro, met een ingewerkt gouden schorpioenlogo.

Abarth 595 Monster Energy Yamaha

De nieuwe speciale reeks Abarth 595 Monster Energy Yamaha werd speciaal ontworpen voor jonge klanten en motorsportfans, en werpt zich op als een opwindend en exclusief product met de fabelachtige prestaties van een rasechte Abarth. 

De nieuwe speciale reeks, die op een beperkte oplage van 2.000 stuks wordt gebouwd, viert het partnerschap tussen beide merken, dat al teruggaat tot 2015. Dat partnerschap steunt op gedeelde waarden: prestaties, races, technologie en rijplezier.

Het koetswerk van de nieuwe speciale reeks, dat zich inspireert op de esthetiek van de Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1 uit 2020, beschikt over een tweekleurige livrei in donkerblauw en zwart (of volledig zwart op verzoek) en is getooid met het Monster Energy Yamaha MotoGP-logo onderaan de flanken, net boven het ‘595’-logo. De speciale reeks is afgewerkt met de Monster-klauw op de motorkap als teken van de nieuwe samenwerking tussen het merk met de Schorpioen en de befaamde energiedrank. Een ware energieboost voor het imago van de nieuwe speciale reeks. De donkere kleuren contrasteren met de accenten in ’tar cold gray’ op de deurgrepen en de spoilerlippen voor- en achteraan.

Binnenin beschikt het model over speciale nieuwe sportzetels van Abarth, met een blauwe afwerking en het ‘Monster Energy Yamaha MotoGP’-logo op de hoofdsteunen. De blauwe voering contrasteert met het zwarte dashboard. Zo vertaalt ze de tweekleurige lakafwerking naar het interieur terwijl het genummerde plaatje een plaats kreeg op de middentunnel.

De Abarth 595 Monster Energy Yamaha wordt eveneens aangedreven door de 165 pk sterke 1.4 T-Jet-motor. Zijn standaarduitrusting is geïnspireerd op die van racewagens, met onder meer een onderaan afgeplat stuurwiel met centrummarkering bovenaan de velg. Dat komt goed van pas voor bestuurders die er graag een sportieve rijstijl op nahouden.

Twee stilistisch verschillende projecten, met de Schorpioen als gemeenschappelijke ultieme ster.

You May Also Like

Milaan gewekt met het geluid van een Alfa Romeo F1

Ter gelegenheid van zijn 112e verjaardag Op de 112e verjaardag van de oprichting van ...

Dit is de bestverkochte Rolls-Royce aller tijden

Dat gaan we morgen eens even van dichterbij bekijken Wie dacht dat een SUV ...

Nieuwe details en foto’s van Porsche 911 GT3 gelekt

En nu maar wachten tot maart… Als we onze bronnen mogen geloven zal de ...