Opnieuw leven in de brouwerij met summer BREW

Een nieuwe zomer-hotspot tussen de brouwketels van een ‘Bolleke De Koninck

De bekende pop-up loods van stadsbrouwerij De Koninck, in de Boomgaardstraat, verwelkomt een nieuwe bewoner. Komende vrijdag 10 juli opent summer BREW er de deuren, een samenwerking tussen De Koninck, cateringconcept Ruigg by Toon De Bock en communicatie & event-agency BUZZ. Tot en met eind september wil summer BREW – mét een mooie groene buitenplaats en ontdekkingstuin voor de kids – de #staycation hotspot zijn voor buren, families en vrienden uit de ruime Berchemse omgeving. Op de menukaart van het familievriendelijk concept staan centraal: de heerlijke brouwsels van De Koninck en gerechten met ambachtelijke producten van de buren van De Brouwerij zoals De Laet & Van Haver, Jitsk en Kaasaffineurs Van Tricht.

Verschillende pop-ups passeerden al op de site in de Boomgaardstraat. Maar de voorbije zomers bleef het stil. Summer BREW knoopt opnieuw aan met die traditie en brengt zo letterlijk weer leven in de brouwerij. De zomerbar wil vooral aan mooie aanvulling zijn op heel het belevingscentrum van de stadsbrouwerij én omgekeerd. De toegankelijkheid staat alvast voorop. Ruw en puur. Relax. Tikkeltje eigenzinnig. Maar vooral héél erg lekker. In een stoer en tegelijk erg sfeervol décor proeven en genieten van de ambachtelijke producten van de gastheer. Kortom: het ideale toevluchtsoord voor alle buren en hun vrienden.

“Pas helemaal op het eind van de lockdown en mede dankzij de recente versoepelingen werd de knoop doorgehakt om summer BREW daadwerkelijk te laten doorgaan”, vertelt mede- organisator Seppe Slaets van BUZZ. “Het was een huzarenstuk om in deze bijzondere periode vergunningen en heel het logistieke luik op amper enkele weken tijd klaar te krijgen. Zonder de medewerking van de stadsadministraties en de ondersteuning van de brouwerij zou ons dit nooit gelukt zijn. De puzzel is weliswaar gelegd geraakt en summer BREW kreeg een geheel eigen zeer uitgesproken karaktertje mee, een beetje een kwajongen. We beschikken hier over enorm veel plek. Dat maakt het voor ons veel makkelijker om zelfs met een paar honderd bezoekers social distancing te garanderen. We zetten optimaal in op coronamaatregelen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zodat de buurt bij ons zonder zorgen even de pauzeknop kan induwen om in zijn eigen bubbel heerlijk te genieten. Met enorm respect ook voor de omgeving: we maken het nooit te laat en stewards op straat zorgen dat alles rustig verloopt.”

De overduidelijke link met stadsbrouwerij De Koninck trekt summer BREW vanzelfsprekend ook door in de menukaart. “Logisch als je met zo’n prachtige producten kan werken”, stelt Toon De Bock van Ruigg Catering. “Wij koken vanuit het hart, met veel passie voor onze basisingrediënten. De keuken bij summer BREW is ruw en puur. Streetstyle mét ballen. Grof maar tegelijk enorm verfijnd. Wij hechten vooral erg veel belang aan wat er op je bord terecht komt. Of in deze: op je foodbakje van gerecycleerd materiaal. Wat serveren we? Van kleinere snacks zoals een portie oude kaas van Van Tricht of een vleesplank met gepekelde

groentjes van De Laet & Van Haver. Om te sharen in je bubbelgezelschap gaan we zowel voor vegetarische als vlees-geïnspireerde dishes: organic corntortilla’s met shredded chipotle pork, low & slow smokey spare ribs thai style gelakt of pakweg burrata met , geconfijte tomaat en een gepofte zoete aardappel met kikkererwten curry en tahindressing. Als dessert zijn er de organic home-made ijsjes van Jitsk.”

Summer BREW is geopend van 10 juli tot 27 september. De zomerkalender met kleine randanimaties volgt later nog. Openingsuren: wo-do 14u-22u, vrij-zat 14u-23u, zon 14u-20u, ma-di gesloten. Adres; Boomgaardstraat 17, 2018 Antwerpen. Overdekte fietsparking voorzien. Het is gezien de beperkte parkeercapaciteit in de buurt aangeraden om te voet, per fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Meer info vind je via de SITE.

You May Also Like

Basecamp Connections Deluxe, luxueus werelds kamperen in eigen land

Mét optredens van bekende en steengoede artiesten… Uniek, intens, luxueus en kortbij. Laat de ...

Slapen in een sixpack bier? Hét kan!

Helaas een Hollands biertje  Bierliefhebbers opgelet… hoewel, laat dat bier er maar eventjes af, ...

Sun’s OUT… Whiskey-Cola IN!

Wat dacht je van een een JACK DANIEL’S® en COCA‑COLA® Premix cocktail in een ...