Zo gaat jouw muze trendy het ja-woord aan anno 2020

Dit zijn de verrassende trends die we na een speurtocht op het net aantroffen…

De lente is met de deur in huis gevallen en bracht corona met zich mee. Het moment om in quarantaine met je toekomstige vrouw het net af te speuren naar trouwtrends. Ja, ook ondergetekende is op zijn fel geplaagde (voetbal) knieën gegaan afgelopen zomer en ontsnapt niet aan een dagelijkse update aan trouwtips. Ook als bruidegom wil je dat jouw toekomstige vrouw straalt op de mooiste dag van haar leven, nietwaar? En corona? Niet getreurd, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Zelfs Orlando Bloom en Katy Perry hebben hun trouw in Japan, die gepland was voor juni, moeten uitstellen. En zoals je weet, uitstel is geen afstel.

Ondanks deze moeilijke tijden zetten we voor jullie toch nog even alle trends van 2020 op een rijtje zodat ook jouw muze rustig verder kan blijven dromen van jou, Prince Charming en haar dream wedding. Hopelijk krijgt ze hier de inspiratie die leidt tot dé perfecte jurk. Geef dus die smartphone, tablet of laptop maar door…dit is een artikel voor haar!

1 Tweede bruidsjurk voor de receptie

Nog steeds op zoek naar die ene perfecte jurk of twijfel je om je keuze? This is your trend! Zoek niet langer en kies er gewoon twee om te dragen. Steeds meer bruiden opteren tegenwoordig voor een tweede jurk om na de ceremonie te dragen.

De tweede is vaak iets sexier en beweegt prettiger dan de ceremoniejurk, want er is minder jurk en meer huid. Geen sleep om mee te sleuren en het ivoor of pastelkleur in plaats van het maagdelijk wit, maken dit voor ons alvast een toptrend!

Celebrity brides die in 2019 al twee jurken hadden zijn bijvoorbeeld Ellie Goulding of Hailey Bieber. Die laatste had er zelfs meer dan twee.

2 Jurken met tule

Op de fashion week in Milaan, Parijs,… was tule alom vertegenwoordigd (de show van Ralph & Russo bijvoorbeeld). Het is dus geen verrassing dat deze trend ook in de bruidscollecties opduikt. In 2020 is tule helemaal happening! Het is een zeer romantische stof die zich perfect leent voor couture. Door zijn flexibiliteit kan hij gemakkelijk gelaagd worden, naar de smaak van de bruid. Bruiden die meer op zoek zijn naar een echte sprookjesachtige jurk kunnen met deze trend hun fantasie helemaal wild laten gaan.

3 Persoonlijke details

In dit tijdperk van social media wil iedereen tegenwoordig een grote wow-factor. Daarom brengen steeds meer bruiden en bruidegommen gepersonaliseerde accenten aan in de traditionele elementen van de bruiloft.

Sluiers zijn leuk om persoonlijke details op aan te brengen. Denk maar aan de sluier van Off-Whites Virgil Abloh voor Hailey Bieber met daarop “TILL DEATH DO US PART”. Ook zien we vaker en vaker dat de schoenen en zomen van de jurken met persoonlijke details zijn bewerkt, zoals geborduurde hondenpootjes of initialen.

4 Victoriaanse bruidsjurken

Voor de bruiden onder ons die een voorkeur hebben naar een minder speelse jurk, maar daarom niet een minder romantische, voelen zich bij deze trend goed op hun gemak. De hoge halslijnen en de meer bedekte armen staan iedereen goed en laten echt het gezicht uitkomen door het contrast. De jurken zijn van een iets bescheidener ontwerp, dus wie houdt van eenhoud en simplicity heeft geluk. In 2020 zijn deze jurken aan een serieuze comeback bezig.

5 Minimalisme

‘Minimalisme to the max”! Megan Markle tilde deze trend ongetwijfeld naar een ander level met haar haast niet te evenaren jurk van Givenchy jurk. Ook Linea Raffaelli toonde al leuke jurken in deze stijl in hun nieuwe lijn. Toch gaan veel bruiden nog steeds voor een over gedrapeerde of gelaagde look. De tegenpolen van deze bruiden zullen zich met deze trend zeker uitleven.

Geen kant, geen sluier, geen extra volume en geen franjes. Dit is voor de less is more-bruid, die houdt van schone strakke lijnen, slanke vormen en architecturale elementen- in een kleine dosis.

Bekijk ook : Met deze tips ga jij stijlvol het ja-woord aan

Foto’s: Pixabay

You May Also Like

Uniek luxehotel in 100 jaar oude olijfgaard opent deuren op Dugi Otok (Kroatië)

Vier keer inspiratie voor jouw ideale nazomer in Kroatië Hoewel de zomer al bijna ...

Deze heerlijke Glenmorangie-cocktails mogen vanavond niet ontbreken

Met dank aan Glenmorangie Highland Single Malt Scotch Whisky Twee jaar geleden maakten we ...