Deze 911 Carrera 4S “Belgian Legend Edition” is een ode aan Jacky Ickx

75 jaar Jacky Ickx, dat mag, neen, MOET gevierd worden…

Moeten we Jacky Ickx nog voorstellen? Laten we stellen dat we het hier over de Belgische Max Verstappen hebben uit de jaren waar racepiloten nog ware helden waren. Met 8 F1 Grand Prix overwinningen, 6 keer de 24u van Le Mans en één keer Parijs Dakar is hij één van, of niet dé meest succesvolle Belgische autopiloot ooit. Dat de man in 2020 75 jaar wordt inspireert Porsch nu met een 911 (992) Carrera 4S “Begian Legend Editon”.

“Porsche België is dan ook heel trots van Porsche AG de toelating te hebben gekregen om hulde te brengen aan onze nationale legende, via de productie van een heel bijzondere Porsche 911. Deze Porsche 911 “Belgian Legend Edition” zal slechts 75 keer worden gebouwd.”, aldus Porsche.

De koetswerkkleur van de Porsche is alvast fantastisch. “X Blue” is identiek aan die van de helm van Jacky Ickx. Verder zijn er ook nog de speciaal ontworpen velgen met witte streep, ook een referentie naar de helm van Jacky Ickx, en de badge met Belgische vlag, naam en handtekening van Jacky Ickx aan bestuurderszijde. Ook binnenin is onze Belgische trots permanent aanwezig. Zo prijkt de handtekening van Jacky Ickx op de centrale armsteun.

De 911 Carrera 4S “Belgian Legend Edition” is vanaf nu beschikbaar in de officiële Porsche Centres in België, voor de prijs van 199.911 euro. Voor die prijs krijg je naast de auto ook nog een miniatuurversie van de auto, met serienummer, een fotoboek over de productie van de auto en een door Jacky Ickx gehandtekende brief.

Nu al een collectors item…

 

You May Also Like

MenStyle On Tour: MINI JCW Track Experience

Een fun dagje op het circuit Zolder Ooit al eens willen ‘losgehen’ op circuit ...

Forza ‘Roma’…het allernieuwste (en goedkopere) model van Ferrari

Ti Amo Of hij echt goedkoop is, weten we helaas niet maar volgens de ...

MenStyle Weekend Tip: De TotalEnergies 24 Hours of Spa

Wij zijn er weer bij De 24 uur van Spa-Francorchamps is een jaarlijkse race ...