Menstyle VS Camper Chef Bart V: Risotto Seafood met bokskampioen Ronald Gavril

ENGLISH VERSION HERE

Deze poulain van Floyd Mayweather, Ronald “The Thrill” Gavril, wordt de nieuwe wereldkampioen…

22 fights, 19 wins waarvan 15 met knock out. Ronald Gavril is volgens mij maar enkele maanden verwijderd van de ultieme title: World Champion Boxing. De date is set, de training is in motion en hij is er zeker en vast klaar voor.

Toen Ronald op 15-jarige leeftijd als amateur bokser in hometown Bacau Roemenië zijn buurjongen het licht uitsloeg wist hij onmiddellijk wat hij wou…een sportcarrière en Wereldkampioen boksen worden in de enige elite op topniveau. ‘Middle Weight’ is ok!

Met voorbeelden als Mike Tyson, Floyd Mayweather en natuurlijk Mohammed Ali had hij een duidelijke visie. Maar hoe doe je dat vanuit een godvergeten dorpje te midden van Oost-Europa dat op dat moment nog steeds de naweeën van het communisme vertoont en weinig of geen doelen biedt in harde tijden. Voeg daar bij dat er omzeggens geen professionele boksringen beschikbaar zijn en al zeker geen professionele trainers zoals daar in het verre Amerika. Dromen van Amerika en het leven hier in de USA was het plan tot succes en stond met stip op nummer twee als ‘goal to achieve’.

Bacau, waar Ronald geboren is, is een klein dorpje ten westen in Roemenië, het land met zowat de mooiste vrouwen ter wereld. Het was ten tijde van de Tweede Wereldoorlog gedeeltelijk bezet door de Duitsers die er het hoofdkwartier van het Roemeens leger terugvonden op hun pad. Ik ben er zelf vier keer geweest, geloof me, Roemenië is een prachtig land!

Opgroeien in een land dat nog steeds de nasmaak heeft van communisme is niet eenvoudig als jonge knaap met een droom om de nummer 1 in de wereld te worden. Maar step by step zien we in een tijdspanne van bijna 8 jaar dat dit toch wel mogelijk is. Ronald wil een voorbeeld zijn voor de jeugd. Hij beseft waar hij doorgegaan is in het verleden om op dit punt te geraken en gebruikt die ervaring om influential te zijn voor de jeugd.

Zijn vader woont nog steeds in Roemenië en hij vertelt me dat zijn vader trots op hem is. Ze bellen regelmatig en hij mist hier, in Vegas, een vaderfiguur in zijn leven. Vooral op momenten van succes, maar evengoed als het hem even niet gaat en de typische hug mist. De afstand tussen Roemenië en Las Vegas is enorm. Mama Gavril woont ondertussen in Los Angeles en is vaste special guest tijdens zijn fights.

Veel jongeren, vooral in zijn thuisland, dromen ook van Amerika en kijken op naar het succes van Gavril. Ik kan het me helemaal voorstellen hoe de jongeren in zijn thuisland posters van hem op hun muur hebben hangen en continue naar YouTube kijken om Ronald aan het werk te zien. Hij speelt de rol van sportieve ambassador zoals het hoort. Vriendelijk, bescheiden, trots, en vooral eervol naar zijn landgenoten.

Als hij door zijn doorzettingsvermogen het verschil kan maken en zo aan de basis ligt van de droom van een jonge knaap, dan is zijn taak volbracht als sportsman, als mediafiguur.

It belongs to it Bart, I have a massive flowing in my home country and I know what it means, to me back in the days I didn’t really had a local example. Knowing that I live that dream even as we speak can make the difference for a young giy that would love to walk in my shoes. No doubt about it, I would love to be the person he talks about later on in life as his example. That would be cool’.

In 2011 is hij officieel pro bokser geworden en is hij via een kennis uit Roemenië naar LA verhuisd om exact een jaar later, in mei 2012, letterlijk aan zijn lot overgelaten te worden door zijn toenmalige manager die zijn huishuur plots niet meer betaalde. Op dat moment had hij twee keuzes. Terug naar huis of….de koe met de horens vatten en niet opgeven.

Geluk bij een ongeluk, zijn goede vriend Chris Ganescu zag het talent, geloofde als geen ander in Gavril en verhuisde Ahem vrij kordaat, met een one way ticket, naar Las Vegas.

Floyd Mayweather, die in dat jaar kampioen werd in het MGM Hotel in Las Vegas na zijn gevecht met Canelo Alvarez, zag de skills van Gavril tijdens een lokaal gevecht en tekende hem onmiddellijk onder Mayweather Productions in maart 2013. Sinds Mayweather hem onder de arm genomen heeft is alles in een soort van stroomversnelling gekomen voor Ronald…met onvoorstelbare resultaten tot gevolg. De ene overwinning na de andere volgde en de trend was gezet. Ronald moet en zal wereldkampioen worden!

De steun van Mayweather, de populariteit van de vriendelijke man en de grenzenloze stroom aan support maakt dat Ronald zich als een volwaardige professional kan focussen op trainen en werken naar de ultieme goal. De titel!

We spreken vandaag af in het idylische Tivoli Village, een half uurtje rijden van Las Vegas. Ik heb er mijn goede vriend en collega-chef Jay Bogsinske gebeld en hem gevraagd om me te helpen met het koken van Ronalds favoriete “cheat-meal”. Risotto with Seafood and Crab.

Dit recept ga je later terug vinden in mijn kookboek. De Hamptons is by far mijn favoriete restaurant hier in Las Vegas en Jay speelt de rol van gastheer gelijk niemand anders. Hamptons en de zes personeelsleden die ter hulp schieten is de ultieme tool voor mij om onze afspraak met Ronald perfect in motion te zetten. Het is niet elke dag dat de volgende wereldkampioen in een restaurant binnenwandelt en mee achter de potten komt staan.

We verwelkomen Ronald en zijn prachtige vriendin Elena in de magnifieke keuken van de Hamptons waar Jay en ik hem vrijwel onmiddellijk een short ombinden en hem aan het werk zetten.

Facts

Age: 32
Girlfriend: Elena
Family: 3 brothers and 1 sister
Home: beautiful appartment here in Las Vegas
Pets: Elena, I like to cuddle her
Car: VW touareg
Value: $60,000
Hobbies: ping pong, tennis and horseback riding
Favorite song: Michael Jackson – Billy Jean because she is not my love, my love is Elena
Goal: build a house in my hometown Bacua in Romania and build an organic farm with animals and call it my home one day, to relax, raise children and enjoy my family. That would be the perfect place for me to house my trofees
Instagram: @ronaldgavril

Wikipedia: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ronald_Gavril

Volgende week ga ik op roadtrip met Cassie Self en kook het favoriete gerecht van Lee Montgomery in Lodi California.

Credits:
– Bart Cops
– Mayweather Productions
– Shane Christiansen

You May Also Like

Doet Stoffel Vandoorne een gooi naar overwinning 24u van Le Mans?

Hij schuift in ieder geval een plaatsje op… Stoffel Vandoorne, de huidige reservepiloot van ...

Dit waren de hoogtepunten uit een legendarische Super Bowl LV (video)

Records aan diggelen De Tampa Bay Buccaneers hebben in eigen huis de finale van het ...

Dit is (verrassend) Eden Hazards nieuwe bolide (video)

Een groene jongen... Terwijl onze kleine vinnige Rode Duivel met Real Madrid op de ...