Abarth frist 595 gamma op met fris kleurtje en heerlijke sound!

Zien én horen!

Het merk met de Schorpioen introduceert het nieuwe Abarth 595-gamma, dat de evolutie van zijn meest iconische model belichaamt. De geavanceerde technologie en zorg voor details komen samen in een model dat de twee persoonlijkheden van het merk – prestaties en stijl – meer dan ooit verenigt. De vier versies van het nieuwe 595-gamma tonen zich compact, licht en wendbaar, maar vooral ongeëvenaard qua personaliseringsmogelijkheden. De 595 is een succesgamma, dat er vandaag nieuwe troeven bij krijgt om de typische nuances van het Abarth-karakter nog beter te vatten.

Zowel de berline als de cabriolet bieden de keuze tussen vier versies van de 595 en een speciale serie – 595, 595 Pista, 595 Turismo, 595 Competizione en 695 Rivale – en tussen verschillende vermogens van 145 tot 180 pk, die allemaal aan de Euro 6D-TEMP-normen voldoen.

De speciale nieuwe kleur ‘Adrenalina Green’ (op Pista of Competizione) kan worden gecombineerd met een zwart dak om de sportieve roeping van de 595 Competizione in de verf te zetten. Rode of gele veiligheidsgordels voor een authentieke racetoets zijn op verzoek verkrijgbaar. De frontsplitter in koolstofvezel kan vanaf november worden besteld.

Vanuit prestatieoogpunt is de opwindendste nieuwigheid de nieuwe Record Monza-uitlaat.

De recentste ontwikkeling, die debuteert op het nieuwe 595-gamma, is de actieve klep, die met de Sport-toets op het dashboard wordt geactiveerd. Vroeger ging de uitlaatklep open onder invloed van de uitlaatgasdruk, maar voortaan kan de klep actief worden bediend en krijgt de bestuurder de keuze tussen een verfijnde ‘gentleman driver’-klank of een meer opvallende, sportievere Abarth-sound. De nieuwe Active Record Monza -uitlaat is standaard op de 595 Competizione en 595 Pista en zijn krachtige, assertieve brulklank is te danken aan een onberispelijke combinatie van technologie en design.
Wij willen dit schorpioentje maar al te graag nog eens laten grommen…

 

 

You May Also Like

Fiat 500 gaat elektrisch en krijgt in zijn derde generatie een nieuw design

Wij zaten op de eerste rij tijdens de wereldpremière van de nieuwe Fiat 500 ...

MenStyle Road Test: Jaguar F-Pace SVR

Meer van dat!  Als er auto’s zijn waar wij wild van worden, dan zijn ...