MenStyle interviewt wereldster/fashiondesigner/DJ en man van Doutzen Kroes, Sunnery James

Jens, noem één kerel die voor jou een held is en in wiens schoenen je effectief zou willen staan. Lang heb ik er niet over moeten nadenken…Sunnery James! De man, een erg getalenteerde DJ/producer maakt van iedere passage een waar feest, heeft dan ook nog eens het geluk elke morgen wakker te worden naast een (ex-)Victoria’s Secret Angel (Doutzen Kroes) en ontwerpt daartussen nog eens zijn kledinglijn, waarschijnlijk tussen het pendelen van zijn woonplaatsen Amsterdam en New York door. Alles wat een man boeit en wilt dus…

Wij hadden het geluk Sunnery te mogen ontmoeten in Antwerpen, bij Fashion Club 70, waar hij zijn nieuwe collectie Force Republik kwam voorstellen…en jawel hoor, tussen het Facetimen met zijn eigenste knappe vrouw door, was er zelfs ruimte voor een babbeltje…

Hey Sunnery, vertel eens, hoe is het allemaal begonnen?
Ik ben altijd al gefascineerd geweest in fashion. Een tijdschrift beginnen of er iets mee doen op social media was het eerste wat in mij opkwam. Het DJ’en stond toen nog op een laag pitje. Opeens breek je dan toch door, ga je veel meer draaien en begin je je ook meer bezig te houden met wat je draagt. Jij weet ook, na drie foto’s waarop je met hetzelfde jasje staat, krijg je commentaar (lacht).

Ik was zelf ook wel bezig om er uniek uit te zien…op zoek naar de juiste kleding, accessoires,… . Ondertussen verdiende ik ook wat meer centjes en dus kon ik ook wat meer designkleding kopen. Helaas vond ik na een bepaalde periode zelf niet echt meer wat ik echt wilde en ben ik zelf beginnen ontwerpen…broeken knippen, ritsen erin verwerken, etc. Op een gegeven moment was ik in een winkel, waar ikzelf al wel aardig wat geld had uitgegeven, en heb ik verteld aan de eigenaar dat ik een droom had om zelf te starten. We hadden ondertussen wel een band opgebouwd en hij wist wel wat ik wilde, namelijk een eigen lijn starten. Broekje, shirtje, petje,… .  Ik ben dan naar Tony gegaan, die toch al jaren succes geboekt heeft, hoewel ik wist dat hij kleding voor vrouwen maakte. Toch, toen ik bij hem binnenkwam en zag dat hij ook al twee seizoenen mannenkleding maakte en ik al die broeken, vesten,… zag liggen, dacht ik fantastisch. We hadden direct een klik en zaten gelijk op één lijn en zo besloten we gewoon een hele collectie te maken.

Direct een hele collectie? Waar haal je dan je inspiratie?
Samen met Tony ben ik gaan kijken naar wat ik al droeg. In het begin vond ik bijvoorbeeld de broeken van Balmain leuk maar na een tijdje vond ik die toch een beetje “over the top” en dan is het niet meer leuk natuurlijk. Ook brands als Saint Laurent vind ik leuk. Zo maakten we daar een combinatie van, creëerden we wat schetsen en kwamen we er gelijk midden uit…gewoon super! Ik was erg enthousiast en Jens, je ziet het zelf, nu staan we hier samen te kijken naar mijn tweede collectie!

Helemaal correct! Wat de verkoop betreft, situeert die zich voornamelijk online? Of ook in stores?
Beide! Online is natuurlijk makkelijk en heel sterk maar we verkopen nu ook aan winkels. We hadden een paar succesvolle collabs opgezet tijdens de eerste collectie en dan weet je wel dat je goed bezig bent.

Inderdaad…is er nu een verschil tussen de eerste en tweede collectie?
Met de tweede lijn nu zoeken we meer de jeugd op. Meer mijn fans die naar mijn feesten komen. Zij willen wel iets meer uitgesproken stukken…meer prints…

Over je feesten gesproken, steek je hier zelf nu heel veel tijd in? En valt dit dan wel te combineren met je DJ-carrière?
Gelukkig hebben we een fantastisch team. Ik hoef niet constant op alles te reageren, godzijdank! Ik heb het ontzettend druk maar ik heb wel een uitgesproken mening hoe ik het wil zien. Ik ben er wel veel mee bezig en we werken er allemaal keihard aan maar het team houdt mij zover mogelijk buiten het saaie werk, wat het mij makkelijk maakt en dat is iets dat ik erg op prijs stel natuurlijk.

Om even verder te gaan op je DJ-carrière…staan er optredens in België gepland dit jaar?
Absoluut!! Tomorrowand! Dit festival kennen we heel goed! Wist je dat we al op de tweede editie aanwezig waren? Toen nog voor misschien maximaal 10 à 15 000 mensen…heel gezellig en er heerste toen zelfs zowat een picknick-vibe. We hebben het echt in 5 à 10 jaar zien omplooien tot één van de grootste festivals ter wereld. Dit jaar doen we twee keer de Main Stage en één keer, tijdens het tweede weekend, hebben we een eigen stage, Sexy by Nature.

Geheel in eigen stijl, eigen kleding,… dan gaan we zeker eens komen kijken! En Ibiza? Resident dit jaar?
Ja! Elke woensdag zijn we te zien én te horen in Hï Ibiza!

Op Ibiza hebben we je al eens gezien tijdens de closing party van Hardwell…
Oh, op Ushuaïa…dat was een leuk feestje hé!

Zeker! Ik moet trouwens nog een confession maken! I was diegene die voor het podium stond met de T-shirt “Doutzen is my Ex”!
Ben jij dat? Neeeeeeeeeeeeeeeeeee! Haha!!! (klapt in de handen) Dat kan ik me zeker nog herinneren!!!

@sunneryjames your set is 👌🏼but… #ushuaia#ibiza#doutzen#sunneryjames

Een bericht gedeeld door Jens Aerts (@jens_aerts) op

Ik heb hem ook vandaag aan!
Hahaha…kom, we moeten zo meteen op de foto, dat moet Doutzen sowieso nog een keer zien! Leuk, leuk, leuk!

Eigen aan een magazine voor mannen, mooie vrouwen komen er in voor en aan Doutzen-artikels bij ons dus geen gebrek! Zo ook vandaag trouwens want Hunkemöller had laten weten dat ze haar collectie vandaag voorstelt in Barcelona!
Klopt! Ze is bijna dagelijks in een ander land. Straks vliegt ze terug naar Amsterdam en zie ik ze in ieder geval, even toch, terug. Zij komt in ieder geval gezellig thuis!

Jij bent er in geslaagd om een Victoria’s Secret Angel gezellig thuis te laten komen…iets wat elke normale man wel wilt…wat is het geheim? Hoe versier je in godsnaam zo een topmodel?
Jens, ik ga je gelijk uit je droom helpen…JE WORDT VERSIERD DOOR EEN VICTORIA’S SECRET MODEL! (lacht) Uiteraard was er wel een klik en oogcontact maar zij heeft wel de eerste stap gemaakt en dan is het natuurlijk…Let’s Do This!

Ok, officieel ben je nu ook mijn grootste held! Voor we afsluiten heb ik nog een paar vluggertjes…
Shoot!

Succesvol Designer of wereldberoemde DJ?
Kijk, die DJ-carrière heb ik al, hoewel er echt nog wel meer te bereiken is, maar ik denk dat ik de basis van een product maken en creëren tot een wereldwijd succes echt wel als een verlengde van mijn DJ carrière zie. Het zou voor mij een enorme overwinning zijn moest dit lukken. Tegelijk kan ik mijn passie voor muziek niet onder stoelen of banken steken en zal ik er ook alles proberen uit te halen wat er inzit. Ik vind het dan ook een moeilijke vraag. Ik geloof ook niet dat je slechts in één ding succesvol kan zijn. Als je een creatief persoon bent, moet het lukken meerdere dingen succesvol te runnen. En als ik echt moet kiezen tussen Fashion of muziek, is het kiezen tussen je vader en je moeder…en dat is moeilijk…

Dat gaan we niet doen! ander vraagje dan…Ibiza resident, Tomorrowland of Coachella?
Tomorrowland! Sowieso!

Urban of Dance?
Als artiest ben ik een house-artiest maar dat wil niet zeggen dat ik andere muziek niet vet vind.  Van Nederlandstalig, naar Surinaams, naar Caraïbisch, Hip Hop, Latin,…alles kan me inspireren. Alle invloeden komen ook terug in dance en dat vind ik er net zo tof aan!

Een ander pittig en laatste vraagje dan…Victoria’s Secret of Hunkemöller?
Victo…Hunke…………(fluistert) Victoria’s Secret! Ja sorry, ik zeg het toch gewoon! Sorry babe! Het is wat het is!

Een eerste discussiepunt thuis straks!
Haha! Neen hoor, ik weet hoeveel passie Ed Razek (Chief Marketing Officer VS) er bij Victoria’s Secret instopt en hoe hard hij ervoor gaat. Los van de bloedmooie meiden zit daar een heel gepassioneerde organisatie achter, dat vind ik gewoon top!

Sunnery, bedankt voor jouw kostbare tijd en ik voel aan alle vezels in je lijf dat je graag snel in Amsterdam bent! Nog heel veel succes en alvast tot op Tomorrowland, Ibiza of de opening van je eigen grote Force Republik Store die er zeker ooit komt! Wij blijven het volgen via je persoonlijke Instagram en via je fantastische brand!


 

You May Also Like

Emissieloos de bergen in met de Jeep Wrangler 4xe

De brute Wrangler is dan ook de volgende in rij bij Jeep die aan ...

Is de Lucid Air de volgende Tesla-killer?

Arme Elon?  Er zijn er verschillenden die het pretenderen maar slecht weinigen gegeven…Tesla een ...

400-challenge

De MenStyle & La Vie en C Budget Travel Challenge Deel IV

Kan je op vakantie gaan met 400€? Wij dagen Mister C. uit!  Opofferingen, het ...