Menstyle on tour: Marbella & Amare Beach Club Hotel

‘Hey Jens, geen zin om op onze kosten drie dagen Marbella te verkennen?’ Heel lang heb ik niet moeten nadenken…juist het thuisfront nog op de hoogte brengen dat ik jammer genoeg drie dagen van huis zal zijn en klaar is Kornelis. (Hoewel we op uitnodiging van een Nederlands PR-bureau waren, was onze contactpersoon niet Kees maar Kornelis, nvdr).

Waarschijnlijk waren ze daar wat onder de indruk van ons artikel over Marbella waarin we jullie al vijf redenen gaven om naar Marbella af te zakken. Voor ons dus de ideale manier om onze schrijfsels echt te testen en zo boden we ons op een vrijdagochtend vier uur aan op de luchthaven van Zaventem voor drie dagen zon, zee, strand, ontspanning en lekker eten.

DAG 1: Drinken, eten, oud Marbella, drinken en nog eens eten

Eerst en vooral, ik was niet alleen. Er waren ook wat reisgezellen/influencers/redacteurs uit Amsterdam onderweg. Maarten (hoofdredacteur Playboy), Anne-Flore (Talkies), Malu (Nsmbl.nl), Debby (hoofdredacteur Viva) en Kornelis…dat kwam stoppelbaard. Ok, toegegeven, af en toe moest teletekst 888 redding brengen want het Vlaams verschilt wel degelijk van het Hollands…

Wie Marbella zegt, zegt zon! En laat dat nu net hetgeen zijn wat ons de eerste dag in de steek liet. Eens ons bonte gezelschap elkaar gevonden had op de luchthaven van Malaga en we in een taxibus richting hotel werden gereden werden we getrakteerd op een stromende regenbui. Half verzopen checkten we in in het magnifieke ‘Adults Only’ Amare Beach Hotel. Een waanzinnig mooie, ruime en luxueuze kamer met zicht op zee werd mijn crib voor de komende drie dagen. Zelfs bij slecht weer zag het er al goed uit, wat moet dat zijn als we morgenvroeg de gordijnen openen met een stralende zon op onze snoet. In ieder geval, regen of niet, we bleven lachen want er lag zowaar een flesje Moët & Chandon en een bordje verse aardbeien klaar…van een ontvangst gesproken!

Een paar glazen en wat sprongen op het bed later (het kind in mij kwam even boven en het bed moest toch uitgetest worden) werden we verwacht voor een korte rondleiding door het hotel en een lunch. De keuze? A la carte! We besloten wat food te sharen als voorgerecht en als hoofdgerecht ging een burger met brie zoetjes naar binnen. Voltreffer, desondanks we wel even hebben moeten wachten op ons eten. Talloze excuses en een paar shotjes limoncello ter compensatie later ploften we ons voor een uurtje op het bed.

Later op de dag stond dan ook een rondleiding in de oude stad van Marbella op het programma. Helaas door het weer een iets ingekorte versie. Geen nood, dat hebben we de dag nadien met Anne-Flore, Malu en Kornelis eventjes op onszelf overgedaan. Twee ravissante meiden met vlogcamera’s, een gekke altijd goedgeluimde Nederlander en mezelf door de straten van Marbella, een televisieproductie is er niks tegen.

Eens terug op de kamer na een goede hete en stomende douche vonden we verrassing twee. Een tweede gekoelde fles bubbels werd op ons losgelaten en diende als aperitief voor het diner, inclusief een Burlesque-spektakel. We kregen dus niet alleen fijne vleeswaren (eigenlijk vis) op ons bord…ook de omgeving bleek ons wel wat heerlijke hapjes te geven. Al wakker sinds 2u30 in de ochtend, of zeg maar nacht, kropen we uitgeteld voor de klok 12u sloeg in ons warme nest.

DAG 2: Hiking, beach, welness & dineren in een sterrenrestaurant

Wat een verschil met gisteren. We openden de gordijnen en zagen in tegenstelling tot gisteren een kalme zee, blauwe lucht en de eerste zonnestralen die boven de heuvels probeerde uit te komen. Het is duidelijk…dit wordt een prachtige dag. Een verfrissende douche, wat whisky geurende pomade door de haren en klaar voor het ontbijt. Wat een ontbijt…vers fruit, verse knapperige broodjes, Engelse toestanden of gewoon (soms suikervrije) zoetigheden…het was er allemaal. We hebben het ook nodig, dat stevig ontbijt want we trekken deze voormiddag de bergen van Andalusië in voor een ware trektocht.

Een tocht van een half uurtje bracht ons op de startplaats van onze hikingtocht. Hoewel de temperatuur beneden aan zee al dicht tegen de 20° zat, was het hierboven barkoud. Er lag zelfs ijs. Daar stond ik dan met mijn T-shirt en korte broek. Gelukkig krijg je het snel warm van al dat stappen en belandden we van het ene padje naar het andere. Dichtbebost, prachtige uitzichten en soms klauteren over een net gevormd riviertje om nadien oog in oog te staan met wilde steenbokken? Nooit geweten dat ook dit Marbella is…magnifiek.

Na de trektocht zijn onze reserves natuurlijk opgebruikt en werden we verwacht voor een lunch op het strand bij Beach Bar Soleo. Hét adres als je goesting hebt in een goed vers visje of een traditionele paella terwijl je met de voetjes in het zand dabt. Een lichte doch gevulde maaltijd die je nadien vlotjes terug doet zwemmen na een verfrissende duik in de zee of het zwembad.

Laat dat nu net hetgeen zijn wat we nu gingen doen…lekker hangen in de heerlijke ligzetels op het strand, genieten van onze eerste portie vitamine D van het jaar. Na een uurtje of twee, (drie kan ook) zonder smeren (sorry aan mijn dermatoloog), werd ik gewekt door een saxofonist op een hooverboard die de beats van de DJ op het privé-strandje van Amare Beach Club wat extra cachet gaf.

De kleur van mijn lijf? Zowat gelijk aan die van de kreeft in mijn Paella die ik een paar uur daarvoor heb verorberd in Soleo. Net op tijd wakker om me aan te melden in de welness voor een volledige en ontspannende lichaamsmassage en wat hydrotherapie. Nek, rug, kuiten, voeten en handen…elk vezeltje werd losgemaakt en ontspannen trokken we naar de kamer om ons klaar te maken voor het diner, zowaar in een sterrenrestaurant.

Voor we naar het sterrenrestaurant hoppen, gaan we eerst nog aperitieven in de fantastische Bel Vue RoofTopBar van ons hotel. Een uniek uitzicht, mooie zonsondergang en een flesje Veuve Cliquot brengen ons letterlijk en figuurlijk in hogere sferen. Een echte aanrader, ook voor zij die niet logeren in ons hotel. Een uurtje ‘ouwehoeren’ later (kijk, teletekst 888 is verder weg dan ooit), zetten we onze weg voort voor een ongetwijfeld culinair hoogtepunt van onze persreis.

Messina…het restaurant van Pía Ninci en topchef Mauricio Giovanini heeft sinds 2016 zijn eerste Michelinster te pakken. Het restaurant bevindt zich net over het Amare Beach Club Hotel en dus hoeven we niet te ver te lopen. Aangekomen kiezen we opnieuw voor bubbels en laten we ons nadien onderdompelen in een gang of 12 inclusief aangepaste wijnen. Onze bevinding? Een erg goed restaurant. Of het zijn ster waard is? Wel, wij zijn geen Michelin-controleurs en mochten hier gratis eten, dus ja! Het niveau van een ‘The Jane’ of een wijlen L’épicerie du Cirque is nog net iets te hoog gegrepen maar als één van de vier restaurants met één of meer sterren in Marbella, ga je moeilijk beter vinden. Met die gedachten zochten we ook deze avond ons bed nog op.

DAG 3: Yoga en fietstocht naar Puerto Banus   

Vandaag blijven we iets langer liggen. De zomerse bries en het geluid van de golven nodigen uit om nog wat langer in de nest te soezen. Helaas liggen we hier alleen…hoewel, ik moet bekennen het bed niet uit te zijn gestapt dan. Soit, alleen is maar alleen en ik voeg me snel bij de rest van ons bonte gezelschap voor een opnieuw heerlijk ontbijt…en dat mag buiten in het zonnetje zijn. Een licht ontbijt deze keer daar we een half uurtje later verwacht worden op het strand voor een Yoga-les, nota bene, mijn eerste ooit.

Yoga, ik loop er niet stapelzot van. Mijn spieren, typisch voetballers, zijn te kort en ik kan het niet verdragen lang mijn hoofd naar de grond te richten. Laat staan met wat neuriën ook nog eens de zon tot mij laten komen terwijl de hele dijk naar je zit te staren. Neen, ik werd er zowaar ongemakkelijk van. Up Facing Dog? Ik begin er spontaan van te blaffen!  Sorry voor de Yoga-fans die zich wel helemaal kunnen smijten, respect maar ik pas!

Dan is het volgende en laatste punt op ons programma wel een kolfje naar de hand van ondergetekende. Een fietstochtje over de dijk naar de mondaine jachthaven van Puerto Banus. Wil je gaan voor de chiqueste boutiques met grote ronkende namen als Gucci, Dolce & Gabbana, Saint Laurent, Louis Vuitton, Dior, Rolex, La Perla of Valentino, dan is er maar één adres, daar!

Shoppen, drinken en eten tussen de rich & famous met uitzicht op de dikste jachten en de duurste auto’s…heerlijk vertoeven maar wel bijzonder slecht voor de portemonnee. Ze poppen nog snel een laatste overgebleven flesje Moët en keren terug voor onze laatste lunch alvorens ze ons weer komen ophalen richting luchthaven en richting Brussel…dacht ik…

In plaats van Zaventem hadden ze mijn vlucht terug geboekt naar Charleroi. Op zich geen probleem, ware het niet dat mijn auto in Zaventem. Vindingrijk de mensen van Amare Beach Hotel zijn, werd er snel een taxi van Charleroi naar Zaventem geregeld en kwam ik nog net iets sneller dan verwacht thuis met een door de zon netjes gebrande huid.

En omdat er ook bewegende beelden zijn gemaakt van mijn collega-/reisgenootjes/vloggertjes laat ik hier even hun bevindingen ook even zien!

Met dank aan Amare Beach Club Hotel & USP Marketing & PR
Credits:
– Whatmatters
– USP

You May Also Like

MenStyle On Tour: Foto- en video-shooting Fiat 500x in Turijn

De eerste sneeuw… We hebben het niet over het kleinkunstnummer van Jan de Wilde ...

Menstyle On Tour: BOO(S)Tcamp Motorola One

Bloed, zweet en tranen… Of we zin hadden in een avondje workout, (Thai-)boksen, healthy ...