Seksuologe Sara heeft een boodschap voor mannen: "Penetratie overschat"

Wie Whatmatters volgt op social media weet dat wij ook een radio show hebben lopen, elke dinsdag van 21 tot 23u op Radio Stad, 107.8FM in de verre omgeving van Antwerpen. Opmerkelijke co-host van deze show is seksuologe Sara Taels, die naast alle mooie modellen, lifestyle- en showbizz-gehalte de sfeer wat pimpt door haar kennis over seks en relaties subtiel doorheen het programma te laten vloeien. Eén van de vragen die dikwijls aan de bloedmooie gasten worden gesteld is “Does Size Matters?’…Sara zelf heeft hier duidelijk een eigen mening over die we jullie, van micropenis tot anaconda, niet willen onthouden. Sara…’Your Turn!’

De alom vertegenwoordigde stelling waar onze maatschappij zich op focust: does size matter? Vandaag doorprikken we de vergoddelijking van de penis! Sorry heren!

Dickpics een uiting van faalangst

Een van de meest voorkomende vragen die ik ontvang van mannen zijn bekommernissen over hun penis. Is hij groot genoeg, is het niet vreemd dat hij schuin gaat, hoe dik moet hij zijn, wordt hij wel stijf genoeg, gebruik ik het wel goed, is hij niet te klein als hij slap is, is hij flexibel genoeg, is hij niet te groot,… Onzekerheden die zich vaak uiten in het doorsturen van zogenaamde ‘dick pics’ (foto’s van hun penis) in de hoop om bevestigd te worden dat het edele lid wel voldoet. Maar ook de verwachtingen van vrouwen over de penis liggen hoog. Hij moet groot genoeg zijn, hij moet altijd paraat zijn voor penetratie, hij moet goed hard worden of hij ziet mij niet graag, enzovoort. Zo lopen de verwachtingen over de penis erg hoog op!

De prins op het witte paard

Dat de penis veel aandacht krijgt en ook niet onterecht zien we reeds van jongs af aan ontstaan. Jonge kinderen vliegen al erg snel met dat handje in het broekje en onverwacht blijkt dat dan nog eens erg leuk te zijn! Al snel wordt die penis vergeleken en onderzocht bij het spelen van doktertje. Daarna wordt deze vaak kunstig geklad op schoolbanken, muren, etc… Ga maar eens een rondje wandelen in een groot stad, gegarandeerd kom je een tekening van de mannelijke fallus tegen! Een penis kan dus zeker kunstig zijn!

De penis overschat

Als we gaan kijken naar de succesfactoren voor een aangenaam seksueel contact zien we dat de penis veel minder belangrijk wordt en het belang van penetratie zwaar overschat wordt! De meeste vrouwen kunnen niet klaar komen via vaginale stimulatie. De 10% van de dames die kunnen squirten kunnen dit al zeker niet of zelden via de penis. Clitorale stimulatie in de eerste situatie en vaginale stimulatie met de vinger door het maken van een kom-hier beweging in de tweede situatie zijn hierbij onmisbaar. En als we gaan kijken wat seksuele contacten echt aangenaam maakt dan komen we uit bij intimiteit en creativiteit. Dan gaat het over het teder omgaan en aanvoelen van elkaar! En het creatief omgaan om deze intieme relatie waar te maken. Laat jullie inspiratie dus vloeien!

Voor je nog eens een tekening wenst te maken op de stoep of je die ‘dick pic’ gaat doorsturen, bedenk dan eerst een aantal alternatieve manieren hoe je die penis creatief kan aanwenden in een relatie.

Alvast een aanzetje om je creativiteit te laten stromen:

  • Erotische massage bv met nuru of een siliconen glijmiddel (veilig op de geslachtsdelen)

  • Massage van de geslachtsdelen, wat niet gelijk staat aan een handjob!

  • Speel een seksueel spel: bv ultiem verlangen

  • Verken elkaars lichaam met de mond

  • Speel een spel door de partner op te winden en weer te laten afkoelen: dit maakt je ongetwijfeld gek!

Zelf een vaag voor Sara? Laat het haar weten via https://www.sarataels.com

Credits:
Cover > Pinterest
Sara > Facebook
Gifs > Giphy

You May Also Like

In (het virtueel) bad met Esmée Rose, de Vlaamse Pretty Woman!

We moeten bekennen, we vielen effe van onze stoel toen we afgelopen week naar Gert ...

Seksuologe Sara’s opinie: Penetratie overschat!

Does Size Matter? De alom vertegenwoordigde stelling waar onze maatschappij zich op focust: “Does ...