MenStyle Events: Avant-Première van DE DAG! ****


3 MILJOEN EURO, 2 STANDPUNTEN, 1 DAG
Een doodnormale dag mondt uit in een explosieve confrontatie tussen een indrukwekkende politiemacht en enkele bankovervallers. Twaalf afleveringen lang kan je zowel vanuit het standpunt van de politie, de slachtoffers als de criminelen volgen hoe de gespannen situatie zich ontspint. Dat is het uitgangspunt van de gloednieuwe Telenet-reeks De Dag, die werd bedacht en geschreven door de toptalenten Jonas Geirnaert en Julie Mahieu en die tijdens een groots evenement bij Kinepolis Antwerpen met afterparty bij Autonation werd afgetrapt. En ja, wij waren erbij!

Langverwacht…dat is het minste wat je kan zeggen van deze nieuwe Vlaamse dramareeks. Tien jaar hebben ze eraan gewerkt, Jonas Geirnaert en zijn vriendin Julie Mahieu maar nu kan ‘De Dag’ eindelijk op het grote scherm en daar genoten naast ons heel wat bekende gezichten van mee. Mede-Neveneffecten, een roedel Woestijnvis-collega’s en tal van andere BV’s…ook op de afterparty bleef iedereen wel hangen. Jeroom en Elodie, Erik van Looy en Kevin Janssens, Frank Raes en Cath Luyten, Gilles ‘De Mol’ Van Bouwel, Filip Peeters en Ann Miller…noem een bekend acteur of Woestijnvis-gezicht op en je kon er mee gaan tooghangen.

De reeks zelf, waarvan wij 2 afleveringen zagen van de 12, ziet er veelbelovend uit. Het oorverdovend applaus na de voorstelling was dan ook terecht. Met een cast om u tegen te zeggen en in het bijzonder sterk acteerwerk van onder andere Sophie Decleir, Titus de Voogdt, Maaike Neuville, Jeroen Perceval, Geert Van Rampelberg, Bert Haelvoet, Barbara Sarafian, Ruth Becquart, Johan Van Assche, Lynn Van Royen, Bob ‘Stavros’ Snijers en zelfs debutant Jelle De Beule worden de verwachtingen (alvast na twee afleveringen) zeker ingelost.


Wij hebben (Dank u Telenet/Woestijnvis/Jonas & Friends) alvast als mooi extraatje de overige 10 afleveringen cadeau gekregen. Goed om een dagje bingewatchen op Pasen, lijkt ons. En bingewatchen, dat is hetgeen jij zeker gaat doen eens je een eerste maal ondergedompeld wordt in het verhaal. Vergeet even je NETFLIX-account en bestel deze heerlijke serie alvast nu integraal via Play en Play More van Telenet. DOEN!

 

 

You May Also Like

Whatmaters on Boat-Tour: Met Motorola op jacht Evanna

Whatmatters Late Night… Noem de bekendste boot van Vlaanderen en waar tot een paar ...

Te Huur: Jamaicaanse villa waar James Bond is geboren

Zet die Martini maar al klaar Fans van James Bond, opgelet. Te midden van ...