Mister C. heeft een plan en wij kunnen hem helpen!

Bestempeld als te avontuurlijk en extreem door grote productiehuizen, kreeg hij het advies dit idee op te bergen wegens ‘te waanzinnig”. Wie zegt dat Tom Was ballen aan zijn lijf heeft, zal niet anders dan moeten toegeven dat Mister C. gewoon stierenkloten heeft…
Welk idee dan? The Black Book. Wij gingen achter de man die op Whatmatters al meerdere van zijn avonturen gedeeld heeft.


C., vertel eens, wat is The Black Book?
Met The Black Book maken we de reisgids die niemand eigenlijk wilde maken, maar iedereen wil zien. Een documentaire reeks die jullie meeneemt naar de meest absurde plaatsen op onze planeet. Een reeks die jullie laat kennis maken met culturen en tradities die de mainstream pers meestal negeert en een reeks die lak heeft aan de regels van de standaard journalistiek.
Wat is er nu echt aan de hand in Noord-Korea? Heeft Hitler echt een schat op een ondergrondse trein verborgen en wat met de legendes van spookeilanden en spookboten? The Black Book is zoals Indiana Jones, maar dan in het echt. We graven putten, kruipen door tunnels, gaan met vlotten de zee op en verdwalen in de grootste zandvlaktes ter wereld.

Waar verschil jij met bijvoorbeeld een productiehuis van Tom Waes?
La Vie en C, dat zowat alles wat mij betreft omvat, is alles wat de grote productiehuizen niet zijn. Wij brengen jullie geen afgelikte TV shows met supersterren en melige verhaallijnen. Neen, La Vie en C brengt jullie een beeld van de wereld zoals die er is, overgoten met een avontuurlijke saus en gedrapeerd met een heerlijke mix van geschiedenis en cultuur. Gelegen in het West-Vlaamse Menen, maken wij content en inhoud met een informatieve insteek. Provocatief, uitdagend, avontuurlijk, adrenaline-driven maar steeds 100% real.

Vanwaar die drive?
De wereld kent heel wat mooie, prachtige en exclusieve plaatsen, die allen hoog staan aangeschreven in reisgidsen en boeken allerlei. Plaatsen waar je staat te drummen tussen de hordes toeristen die allemaal diezelfde reisgidsen hebben gelezen. Maar wat met al die vergeten plaatsen? Wat met al die duistere, donkere of misschien zelfs “gevaarlijke” locaties die onze aardbol rijk is?  Plaatsen die barsten van de gruwelijke verhalen, mysterieuze legendes, volksverhalen of eenvoudigweg politieke kut-beslissingen?  Plaatsen die door reisgidsen steevast worden genegeerd, legendes en verhalen die de geschiedenisboeken niet meer halen en beslissingen die we niet willen kennen zolang het een ver-van-ons-bed show is.

Productiehuizen bestempelden jouw idee als waanzinnig en ‘niet uit te voeren’…hoe ga jij dit aanpakken?
In Belgie is TV nog altijd de absolute heer en meester in het medialandschap. Hoewel de kijkcijfers in vrije val zijn, bepalen de grote zenders nog steeds wie fondsen krijgt en wie niet.
Wij behoren tot de “krijgen niet” categorie. Het is te extreem, het is te avontuurlijk en ze zijn er vooral van overtuigd dat ik ergens halverwege ga sterven tijdens het filmen. Met jullie steun kunnen we The Black Book niet alleen volledig maken, we kunnen ook een welgemeende F*** YOU gooien naar de grote spelers. Kijkers zijn heruitzendingen van soaps beu gezien. Tijd voor vernieuwing. Als we ons doel halen, dan wordt The Black Book ook in boekvorm uitgebracht, gevuld met exclusieve foto’s en beelden die nog niet gepubliceerd werden.

En dat doel is?
Om mijn projecten voor een stuk, ze kosten mezelf een pak meer, te financieren is er een crowdfundingcampagne opgestart. Bij het bereiken van 25.000€ zal het boek er in ieder geval komen.
Succes! Voor zij die meer info willen en eventueel een steentje willen bijdragen, ben je HIER aan het juiste adres! Waar is Marc Coucke als je hem nodig hebt? Marc???


Credits: La Vie en C.

You May Also Like

Ben Affleck en Matt Damon maken samen film over Nike en Michael Jordan

Een legendarisch duo… euh trio. Wie heeft er ook zo genoten van ‘The Last Dance’, de ...

MenStyle On Tour: elrow Town Antwerp (én foto’s van de knapste festivalgangers)

Een geslaagd feestje tussen 17.000 uitzinnige feestvierders… We fronsten even de wenkbrauwen toen we ...