Aan tafel met de immer vrolijke Jelle van Dael: dj’en, vreemde foto’s en haar grote doel

Neen, we zaten niet in Ibiza, maar een DJ-optreden van Jelle van Dael om 11u konden we niet afslaan. In de Hema op de Meir in Antwerpen hadden ze het prachtige idee om de opening van hun nieuwe winkel op te fleuren met de vrolijke Limburgse: geslaagd!

Na een geslaagde DJ-set, een aanrader om eens naar een optreden van Jelle te gaan, hadden we de eer om gezellig in het nieuwe restaurant van Hema wat te keuvelen met Jelle.

Jelle, het is eens iets anders.
Ja, inderdaad. Het was een beetje een speciale sfeer, maar het was wel zeer leuk. Voor herhaling vatbaar!

Zeg eens, hoe was 2017 voor jou?
Het is een jaar vol voorbereidingen geweest. Er zijn geen bombastische, spectaculaire dingen gebeurd, maar als je aan muziek werkt, is er ook veel werk in stilte en dat zien de mensen niet. 2018 mag dus komen, want dan gaan we de vruchten kunnen plukken. Er komt binnenkort een nieuwe feature met een bekende dj aan, maar dat is nog niet 100% af. We zijn nu volop bezig met een single en het najaar is een beetje afgesloten. Ik ga nog naar Engeland en Israël en normaal ging ik ook naar India, maar ik ga op Nieuwjaar in België optreden. Het harde werk begint zijn vruchten af te werpen.

Deed die ‘rustigere periode’ wat deugd?
Mmm, nee toch niet want hoe drukker hoe liever.  Ik wist dat het wat stiller ging zijn, maar dat heeft mij nooit afgeschrikt. Het komt allemaal goed, ik heb daar vertrouwen in en het nummer waar ik nu aan bezig ben, dat moet zo snel mogelijk uitkomen. Het juiste moment, de juiste partners en dan hopen op succes! Ik geloof er in!

Je bent nu al een tijdje bezig als dj. Een moeilijke overgang?
Niet echt, ik had mij er ook wel echt op voorbereid, met onder meer een tour in Brazilië. Het was wel even wennen om van het podium naar de dj-booth te gaan, want ik was het gewend om interactie te hebben met het publiek en dat viel nu toch wat weg. Ik geraakte mijn adrenaline wat moeilijker kwijt, en na een sessie was ik wel tevreden, maar ik miste toch iets. Daarom ben ik er nu bij gaan zingen, en twee jaar geleden deed ik een testcase op het Summer Festival en ik heb daar op verder gebouwd. Voor mij was het supernatuurlijk, omdat ik altijd heb gezongen en ik heb nu helemaal mijn ding gevonden. Ik ben een echt podiumbeest en ik had zin om wat meer te doen. Zoals Craig David? Ja, inderdaad. Dit is helemaal mijn ding, want bij Lasgo moest ik de nummers doen die er waren en ik kan nu zelf kiezen, pure vrijheid. Zalig! Ik wil dat in de toekomst nog wel uitbreiden met live instrumenten en dergelijke, er zijn nog veel plannen.

Was het moeilijk om Lasgo achter je te laten?
Het was niet moeilijk om die knoop door te hakken. Ik ben iemand die nieuwe uitdagingen nodig heeft en als iets automatische piloot begint te worden… Ik houd van die gezonde stress, en dat heb ik nu wel. Want ik draai altijd live en er kan altijd iets gebeuren: stel, ik neem de micro en ik ben even weg, wie weet wat er met die knopjes kan gebeuren. Dat zorgt voor stress, maar dat vind ik net leuk.”

Dj’en, dat zijn lange nachten…
Ik vind het heel leuk om ’s nachts te werken, want ik ben een nachtmens. Dat is nu wel duidelijk geworden.

Lukt dat goed als mama?
Dat gaat zeer goed, want door de week zijn er vrij weinig dj-sets en dan zie ik mijn zoontje Kellen superveel. Mensen vragen mij dat vaak, maar er zijn nog vrouwen met een carrière die door de week late avonden hebben. Ik zie hem superveel. Ik heb thuis ook een mini-studio en ik schrijf daar ook. Hij is echt wel geïnteresseerd en wie weet kan ik hem later als tweede generatie op mijn pad sturen. Zoals de mama van Justin Bieber, zijn manager worden” (lacht).

Krijg je het publiek vlot mee als dj?
In België gaan ze iets minder los, in het buitenland is dat toch iets anders. Maar ik krijg ze hier wel los, ik ben daarin door Lasgo wel al zeer goed getraind” (lacht).

Hoe viel het mee om die dj-wereld binnen te stappen?
Ik moet zeggen dat ik heel goed ben aanvaard en kreeg nooit rare reacties. Ik zat al wat in de scène, en er kwamen altijd veel dj’s voor en na mij bij Lasgo en ik ken er ook veel, het is niet dat ik uit het niets kwam met mijn muzikale achtergrond. Of ik naar bepaalde dj’s opkijk? Sam Divine van Defected vind ik wel heel goed, Amelie Lens vind ik ook zéér goed, maar Craig David is momenteel dé top: hij combineert dj ook met zang.

In Engeland zijn ze gek van je, niet?
Engeland gaat wel goed, ja. Door Lasgo heb ik er een breed netwerk en ze weten daar wat mijn energie is op het podium. Die mensen gaan daar ook helemaal uit de bol, echt geweldig. Sommige clubs sluiten wel al om 2 uur, in België zijn we op dat vlak echt verwend, en ze gaan daardoor volledig los.

We moeten eerlijk zijn, Jelle. Iemand met zo een héérlijke uitstraling: jij moet toch straffe verhalen hebben?
Goh, ja er gebeurt soms wel wat. Onlangs was er in Engeland iemand die aan mijn hotelkamer stond. Ik weet niet hoe hij dat is te weten gekomen, maar wellicht heeft hij mij heel goed in de gaten gehouden. Ik heb toen toch maar een andere hotelkamer gevraagd en mijn management hield het nadien goed in de gaten. Raar, maar nadien konden we er wel mee lachen. Huwelijksaanzoeken? Ja, maar dat zijn nog de brave berichten (knipoogt). Dat mensen foto’s van bepaalde lichaamsdelen sturen, dat is toch iets anders. Dat blijft toch maar vreemd…

Mmm, vreemde vogels. We gaan wel even ons huwelijksaanzoek annuleren, wacht even…  Zo, nu we toch wat dieper mogen graven: gaat het er backstage wild aan toe?
Wilde feestjes? Ik heb een tour gehad in Australië en daar waren de backstage feestjes wel heel heftig. Als ik alleen ergens naartoe ga, dan is het eigenlijk saai. Daarna ga ik meestal naar huis en als ik echt wil feesten, dan ga ik naar een andere club.

Is het niet opletten met wat je doet met alle ‘cameramannen met hun smartphone’?
Ik heb altijd een paar goede ogen bij die daar op letten en er zijn altijd genoeg feestjes achter gesloten deuren en daar kunnen we altijd helemaal losgaan”, knipoogt Jelle.

Nodig ons dan maar eens uit, we laten de smartphone wel uit! Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken?
Ik wil in de toekomst shows afleveren die volledig van mezelf zijn, met mijn eigen muziek. Een volledige avond van mezelf en niet dat ik één van de dj’s van de avond ben. Ik draai wel graag muziek van andere mensen en ik heb dus nog veel werk, maar dat is het doel.  Zoals de Chainsmokers bijvoorbeeld: eigen instrumentals, gastzangers… Volledig van mezelf.”

Klinkt geweldig! Je bent al 10 jaar bezig in de muziekindustrie… Impressive!
Ja! Al 10 jaar, goh… We worden oud (lacht). Ik ben zeer gelukkig met mijn parcours dat ik al heb afgelegd, want ik kwam rechtstreeks van school en werd in een succesvol concept gegooid. Ik heb keiveel van de wereld gezien en heel veel ervaring opgedaan. Ik heb mijn talenten kunnen bijschaven en ik had zeker niks anders willen doen. Mijn passie werd mijn job, dat staat voor 100% vast. Mensen vragen wel eens: ‘kan je dit wel je hele leven doen?’. Ik geloof niet in tweede opties, want je moet geloven in jezelf. Ik ga er gewoon voor en soms is het moeilijk, want de muziekwereld is een harde wereld, maar dit is hélemaal mijn ding.

We zullen jammer genoeg maar eens afronden. Waar kunnen de fans je enorme dj-talenten beluisteren?
Ik heb elke week mijn eigen radioshow: Silk Sessions. Ik wil op de hoogte blijven van de allerlaatste muziek en ik ga ook op zoek naar muziek die nog niet in de schijnwerpers staat. Een radioshow is volgens mij toch nog vooral om nieuwe muziek te ontdekken. Ik zet er natuurlijk ook bekende muziek tussen, maar ik krijg er toch goede reacties op. Ik ben nog maar net bezig, maar ook daar wil ik in groeien. Wie weet ooit wel zelf een live radioshow?

We hopen het alvast!

Jelle Van Dael: elke vrijdag zijn er de Silk Sessions

Interview door: Claudio Reulens

You May Also Like

Wij losten de ‘Tablet of MenStyle’ op EOTB Double Dutch-babe Jamecia

Vergeet Temptation Island, vergeet Love Island, wil je keiharde actie en drama van een ...

Netflix onthult docureeks ‘Schumacher’

In de slipstream van ‘Drive to Survive’ F1-fans met een Netflix-account kunnen weer smullen. ...

De droom voor iedereen die klaar is met een stoffig toetsenbord

Vergeet de etensresten van je voorganger! Dé oplossing is gevonden! Veel mensen hebben een ...