Wij gingen pompen met Kraantje Pappie!

Pompen! Als je die kreet de voorbije maanden niet hebt gehoord, dan heb je zeker niet naar het programma over Tom Boonen gekeken en nog minder de radio opgezet. Deze oorwurm is immers al weken niet uit de ether te branden. Nu is het niet Kraantje Pappie’s eerste hit in onze contreien, maar een klepper is het wel. Gezien mijn zoon een waanzinnige fan is van het nummer, hij meer wenste te weten over Kraantje en de wil van mijn zoon wet is, trok ik de grens over voor een gesprek met Alex Van der Zouwen, of dat je dat hij echt als Kraantje Pappie geboren was? Ik geef het toe het angstzweet liep me over de rug toen ik mijn 15 minuten kreeg: hiphopartiesten hebben een reputatie, weet je wel…
Mijnheer Kraantje, alvast mijn oprechte felicitaties met je enorme hit, maar kan je me even vertellen hoe je ooit met hiphop begonnen bent?
Eigenlijk gewoon uit verveling… Op een gegeven moment ben ik gestopt met topsport (Alex had een succesvolle judocarrière, nvdr.) en deed ik niet veel meer dan hangen. Op dat ogenblik was ik echt een hangjongere. We hadden toen niet echt muziek en we besloten het dan maar gewoon zelf te gaan maken. Samen met een aantal vrienden gingen we aan het improviseren en de mensen vonden dat blijkbaar wel leuk. Ik schreef al een tijdje teksten, maar pas toen we echt de studio indoken begon het te lopen.
12936734_10153622409293175_5231942696294163591_n
En wie heeft je dan in het begin van je carrière op weg geholpen?
Dat zijn dan toch wel mijn jeugdvrienden. Pas nadat we in de studio een eerste demo hadden opgenomen ben ik in contact gekomen met D.O.D en die jongens hebben me voorgesteld aan de grotere studio’s. Die kerels hebben me echt bijgeschaafd en maken ondertussen zelf internationaal carrière.
Hebben ze je ook je naam gegeven? Want over de naam Kraantje Pappie doen verschillende verhalen de ronde…
Ja, die verhalen gaan rond maar ik ga er nu niet weer eentje verzinnen.
18278734_10154673188863175_3624196060514902160_o

Ok, je houdt het dus liever mysterieus, point taken!
Ja, daar heb ik eigenlijk niet echt een goed antwoord op.
Ok, ik zal het overmaken aan mijn zoon, maar ik sta niet in voor de gevolgen! Ben je er trouwens van bewust dat je bij de hele jonge rekels zo populair bent?
Ik denk dat mijn nummers vooral aanslaan bij de jeugd, omdat het ook succesvol is bij de ouderen. Ik ben ervan overtuigd dat de jeugd toch altijd alles wil hebben wat de ouderen ook hebben. Ik merk uiteraard wel dat ik populair ben bij de jeugd via mijn social media, maar mijn publiek is toch allemaal wel wat ouder.
Tja, die kleine snotters mogen natuurlijk nog niet gaan stappen en naar festivals. Wat me naadloos bij mijn volgende brengt: op welke festivals sta je allemaal deze zomer?
Nou, moet ik even in mijn agenda kijken. Ik heb hier wel een lijstje: Summerfestival, Rock Zottegem, Lokerse Feesten en Pukkelpop zijn alvast enkele waar ik ga optreden, maar het zijn er meer. 
Crane_HR_ZW
Dat is mooi, daar zijn toch wel enkele kleppers bij. Niet gevraagd op Tomorrowland?
Nee, dit jaar niet helaas.
Ach, ons zijn ze ook vergeten, dat is geen ramp! Andere vraag: ongeveer 2 jaar geleden las ik ergens dat je ging stoppen en nu heb je weer een hit, heb je je bedacht?
Dat berust eigenlijk allemaal op een misverstand. Ik heb een interview gegeven op Pinkpop en daar gaf ik in aan dat ik ofwel een nieuw album ging maken, ofwel ging stoppen, ofwel werken,… Ik wou dus gewoon aangeven dat ik alle opties open hield. Maar in de titel hebben ze gewoon gezet ‘Kraantje Pappie stopt’ en dat is dan natuurlijk zijn eigen leven gaan leiden.
En wat brengt de toekomst dan wel? Kriebelt het nooit om eens iets helemaal anders te doen?
Ik heb wel de ondernemersspirit. Het kriebelt dus altijd om te ondernemen, maar om nu persé iets anders te doen, dat hoeft niet op het moment. Mijn agenda zit tjokvol en ik heb net een nieuwe platendeal getekend voor een nieuw album, dus voorlopig zit ik wel goed de komende 2 jaar.
Kraantje_CraneIII
Je presenteert ook, doe je daarnaast nog andere zaken?
Ik heb een eigen kledinglijn! Dat is begonnen als een merchandising lijn, maar wat me opviel bij de collega’s was dat de kwaliteit vaak echt wel slecht was. De drukkwaliteit is vaak echt rommel. Ik heb voor mijn collectie zelf de stoffen gekozen, de pasvormen gemaakt en geïnvesteerd in de bedrukkingen daarvan. Het loopt als een trein. Daarnaast heb ik ook nog mijn eigen boekingskantoor Bank Bookings. Naast mezelf kan je daar nog heel wat andere artiesten boeken. Het presenteren staat overigens wel op een laag pitje.
Even terug naar België. Wat vind je het fijnste aan België?

Het bier!
Ok duidelijk, nu ik snap het wel als je Heineken gewoon bent…
Nochtans, ik durf best wel te zeggen dat Heineken goed bier kan brouwen, maar in vergelijking met de Belgische speciaalbieren hinken ze natuurlijk wel wat achterop. Geef mij maar een St.Bernardus of een Broeder Jacob. Nu ik kan zo wel uren doorgaan, want ik ben een bierliefhebber. Maar los van het bier: in Vlaanderen valt de oprechtheid en het niveau van de mensen wel op. Zonder afbreuk te doen aan Nederland, maar in België tast het publiek heel erg af. Het is niet omdat je bekend bent dat ze sowieso juichen en springen, je moet je echt wel bewijzen. Dat vind ik wel mooi.
16299562_10154377411198175_3212292655763961380_o
Je hebt nu 2 grote hits in België gehad. Komt er nog eentje aan?
Ik denk het wel. In Nederland scoort ‘De manier’ momenteel en dat begint in België ook aan te trekken.
Ok, ik ga het alvast beluisteren. Welk optreden in België is je het meest bijgebleven?
Dan kom ik toch wel uit bij Tomorrowland en Rock Werchter. Maar eigenlijk zijn ook alle andere festivals mooi. Alles is altijd netjes geregeld en het publiek is altijd fijn.
Kijk, we zijn de slechtste buren nog niet! Kraantje nog een laatste, waar kan je nou echt van genieten?
Ik ben eigenlijk gewoon een heel groot familiemens. Ik heb een hele lieve vriendin en daar word ik vrolijk van. Maar ook mijn sneakercollectie is een echte passie. Daar schuim ik beurzen voor af en mijn vriendin is er net zo gek van. Ik zou graag eens een sneaker voor Nike willen ontwerpen, maar daar ben ik nog net te klein voor.
Bwah Kraantje, is Pharrell Williams dan zoveel groter? Bedankt in elk geval voor je tijd en we wensen je alvast nog veel hits en een eigen sneaker in de winkelrekken. Wij beloven ze dan alvast te dragen.
Wil je meer weten over Kraantje Pappie dan kan je alvast terecht op zijn site, waar je ook de links kan vinden naar zijn kledinglijn, boekingskantoor en social media. Dan ben je vast wel weer enkele uurtjes zoet. Wij gaan nu rustig verder pompen!
 

You May Also Like

Wordt stoeipoes Liese dé ster in Big Brother 2021

Pure nostalgie Alles komt terug. Wat twintig jaar geleden een hype was, komt zonder ...

MenStyle Road Test: Audi RSQ8

Black Beauty…of was het toch Black Beast?  Terwijl afgelopen week onze rechtervoet met de ...

Menstyle On Tour: BOO(S)Tcamp Motorola One

Bloed, zweet en tranen… Of we zin hadden in een avondje workout, (Thai-)boksen, healthy ...