Average Rob: een Belgische internetsensatie

Als een komeet de hoogte inschieten en internationaal doorbreken als (redelijk) jonge snaak, je moet het maar doen. Met een idee even simpel als geniaal: jezelf in foto’s van celebs photoshoppen. Al klinkt het simpeler dan het is, want hilarisch uit de hoek komen met een beeld en vaak maar 1 zin, het is niet iedereen gegeven. En toch is het dat waar AVERAGE ROB, aka Robert Van Impe, het verschil mee maakt. Wij wisten Rob van achter zijn computer te sleuren en hem wat vragen te stellen. Wij bij Whatmatters willen immers ook doorbreken, al zijn wij al tevreden met wat nationale roem en faam. Verschil moet er zijn natuurlijk.

Rob, stel je je kort even voor aan degenen die niet over een computer/smartphone met werkende internetverbinding beschikken?

Robert Van Impe, 24 jaar jong en net afgestudeerd in Advertising en Marketing aan de Coventry University.

https://www.instagram.com/p/BNw3ENChP26/?taken-by=averagerob
 

Dat is wel heel kort… Soit, hoe lang ben je al met dat photoshoppen van jezelf bezig?

Daar ben ik eigenlijk tijdens mijn studies in Leuven mee begonnen. Ik verveelde me nogal vaak en ben iemand die graag plezier maakt. Dus begon ik in Photoshop wat te knippen en te plakken wat tot grote hilariteit in de klas leidde.

 

❤️BROMANCE ❤️ #TBT #8MILE

A post shared by Average Rob (@averagerob) on

 

En waarom photoshop je jezelf altijd tussen celebs?

Tgoh, het draait in elk geval niet om mezelf. Het gaat me meer om zo een glamoureuze foto van een ster wat meer down to earth te maken. Die foto’s zijn altijd zo puntgaaf, dat het frustreert. Vandaar ook de Average in mijn artiestennaam. Uiteindelijk blijven het ook maar gewoon mensen met hun kleine kantjes. Ik probeer ook altijd een verhaal rond de foto te creëren en geloof me maar als ik zeg dat naar goede foto’s zoeken waar ik wat mee kan, aardig wat tijd kruipt. Ik klik heel wat foto’s aan per dag.

Dan blijven wij wel tekstjes schrijven! Weet je nog welke je allereerste was?

14938244_359246161087950_7535545688813164110_n

Dan moet ik al eens goed nadenken. Een van de eerste was in elk geval eentje met Kevin De Bruyne, waar ik aan zijn arm trek. Die was heel populair in de klas en daar is trouwens een hele reeks met Rode Duivels van gekomen. Die met Taylor Swift en de legoblokjes is in elk geval ook de wereld rond gegaan. Mij gaat het er vooral om de ‘vibe’ van de foto helemaal anders te krijgen en vooral om mensen te laten lachen! Als dat lukt is mijn dag geslaagd.

En is dat Photoshoppen een fulltime job? Soit, betaalt het de rekeningen?

Bwah, het opent heel wat deuren. Momenteel freelance ik en ik ben ook niet echt op zoek naar een ‘vaste’ job. Voor een baas werken zie ik niet zitten. Waarschijnlijk start ik wel eens mijn eigen bedrijf en dan is deze ervaring onbetaalbaar. Nu doe ik vooral toffe ervaringen op, al heb ik wel een aantal betalende opdrachten zoals bij HUMO. Ik was altijd al de clown tussen mijn vrienden en dat wil nog wel even zo houden.

https://www.instagram.com/p/BJvK-g3hb9-/?taken-by=averagerob

Wij zijn ook clowns, alleen worden wij er niet beroemd mee. En wat is nu zowat het leukste wat je door je skills al hebt meegemaakt?

Tgoh recent ben ik van op mijn vakantieadres eens overgevlogen naar Parijs om daar een interview te geven op RTL. Dat was een waanzinnige dag, want ik heb de hele dag opgetrokken met Jerome Jarre, waar ik toch heel wat bewondering voor heb. Bleek dat ook gewoon een chille kerel te zijn waar ongetwijfeld een samenwerking uit voortvloeit. ‘s Avonds was dan het interview waarna ik met een taximoto naar de luchthaven ben gebracht om mijn vlucht te halen.

We zullen wij de bus wel pakken naar pakweg Steenokkerzeel. Ach ja,… Is het moeilijk om leuke foto’s te blijven brengen?

https://www.instagram.com/p/BLq7JKihcm8/?taken-by=averagerob

Het wordt moeilijker. Ik moet soms echt lang naar een ‘juiste’ foto zoeken waar ik wat mee kan. Het idee staat voor mij centraal en ik wil ook kwaliteit leveren. Dat brengt wel wat positieve druk met zich mee, maar ik ben het in elk geval nog niet beu.

En hoe lang ga je er nog mee door?

Zolang ik inspiratie heb en het leuk vindt blijf ik nog wel even doorgaan. Nu zou het ook wel kunnen dat ik onder dezelfde naam nog wel andere dingen ga doen. Een eigen YouTube-kanaal lijkt me ook wel wat. Maar ook dan moet het een originele insteek hebben. Een parodie op slechte vloggers lijkt me nog wel geinig.

Ongetwijfeld wordt ook dat een hit! We wensen je alvast veel succes Rob, maar dat komt wel goed. Als je ooit eens de behoefte voelt om Jens in een foto te monteren, geef je maar een seintje, ik lever wel wat beelden van hem aan!

De skills van Average Rob volg je op Instagram, Facebook en Snapchat. Deze internetsensatie is een must follow!

You May Also Like

DRAMA! Onze man nam deel aan de bikepacking-race Northcape4000 en het werd Dé HEL!

– artikel opgedragen aan Frank Simons, een echte gladiator van de weg, die ons ...

MenStyle Real Estate: Investeer in Dubai! Een garantie op succes!

Sun, Sea, Sand, Safety & Succes! We weten het al langer…een spaarboekje brengt minder ...

De man achter onze held…Tom Waes

Soho, de wijnbar in Antwerpen op een vrijdagnamiddag. We hadden een uur in onze ...