Jacob & Co eert historisch FURY – Usyk gevecht met 650K dollar horloge

Eentje dat geveild wordt voor het goede doel

Sommige momenten in de sportgeschiedenis zijn eerder historische monumenten en niet het minst gaat dit vaak over wereldtitels boksen. Dat heeft ook Jacob & Co begrepen en ze leverde een horloge af ter ere van het zwaargewichten wereldtitelgevecht tussen Fury en Usyk, de Jacob & Co. Astronomia Art “Ring of Fire” Watch.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JACOB & CO. (@jacobandco)

In het fel gecontesteerde supergevecht van 18 mei moest WBC-kampioen Tyson Fury, die de onbetwiste heerser was van het zwaargewicht boksen sinds hij de Oekraïner Wladimir Klitschko versloeg in 2015,  de duimen leggen tegen die een andere Oekraïense vechter, Oleksandr Usyk, die tot dan de andere drie kampioenschapsgordels voor zwaargewichten in handen had.

En zo werd Usyk, de Olympische gouden medaillewinnaar en voormalig unified cruiserweight kampioen, gekroond tot de eerste onbetwiste bokskampioen zwaargewicht sinds 1999, toen Lennox Lewis Evander Holyfield versloeg in hun rematch. De twee-gevechten deal voor Usyk vs. Fury omvatte een rematch voor 12 oktober in Riyad, waar Fury zal proberen om de score gelijk te trekken en door te gaan naar een megabeker met Anthony Joshua in het eerste kwartaal van 2025.

Het horloge toont Usyk en Fury in duellerende poses, elk minder dan 1 centimeter groot in een indrukwekkend, ingewikkeld 3D-ontwerp. De groene kleur van de WBC kampioenschapsriem staat ook centraal via een opvallende groene leren band.

Ook zijn de handschoenen van elke bokser in het horloge voorzien van hun handtekening tot in de perfectie. En om de gelegenheid echt kracht bij te zetten, draagt elke bokser zijn eigen uurwerk (een van de slechts vier gemaakte exemplaren) in de aanloop naar de krachtmeting.

Als klap op de vuurpijl zal het op maat gemaakte horloge van 650.000 dollar (in opdracht van Turki Alalshikh, de Saoedische koning die voorzitter is van de General Entertainment Authority van het land) door Sotheby’s worden geveild ten bate van een goed doel, meer bepaald Make-A-Wish International.

You May Also Like

Hittegolf-Tip: Met SodaStream heb je altijd fris en sprankelend lekker water in huis

Iedereen kreunt… Als we de mainstreammedia mogen geloven kreunt iedereen onder de hitte en ...

Deze zeldzame horloges uit de collectie van Michael Schumacher worden geveild

Via een live veiling door veilinghuis Christie’s Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van ...