Deze zeldzame horloges uit de collectie van Michael Schumacher worden geveild

Via een live veiling door veilinghuis Christie’s

Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van Michael Schumachers eerste Formule 1-wereldtitel in 1994, presenteert Christie’s geselecteerde uurwerken uit de privécollectie van een van de meest succesvolle coureurs uit de F1-geschiedenis. De Rare Watches veiling op 13 mei 2024, in het Four Seasons Hotel des Bergues in Genève, zal een sectie bevatten gewijd aan horloges die belangrijke momenten uit de carrière van Michael Schumacher belichten en de unieke kwaliteit van deze collectie aantonen.

Christie’s dankt de familie Schumacher voor hun vertrouwen in ons en hun wens om deze meesterwerken te delen met andere gepassioneerde verzamelaars over de hele wereld. We zijn er trots op dat we deze iconische en unieke uurwerken van een van de meest gevierde Formule 1-legendes kunnen presenteren. Een uitzonderlijk moment voor zowel horloge- als F1-liefhebbers. We kijken ernaar uit om gepassioneerde verzamelaars te ontmoeten tijdens onze internationale tentoonstellingen en de veiling op 13 mei in Genève“, aldus Rémi Guillemin, Christie’s Head of Watches Europe and US.

Wat wordt er geveild? 

De witgouden Royal Oak chronograaf is een ultieme trofee voor Audemars Piguet-verzamelaars en Formule 1-fans. Het is een unieke kans om een van de meest onderscheidende Royal Oak chronografen te bezitten met een opmerkelijke legendarische herkomst.

De op maat gemaakte wijzerplaat is voorzien van Ferrari’s beroemde steigerende paard op de secundaire wijzerplaat. Het cijfer ‘1’ komt dan weer terug in de wijzerplaat van het 30-minuten register omringd door ‘6’ sterren die Michael Schumachers zes overwinningen in het wereldkampioenschap tussen 1994 en 2003 voorstellen. In het 12-uurs register is dan weer Schumachers rode racehelm afgebeeld. Dit ongelooflijk persoonlijke stuk F1 memorabilia heeft ook een gegraveerd persoonlijk tintje op de achterkant van de kast met vermelding van de zes behaalde wereldtitels.

En over een persoonlijk tintje gesproken, wat deze Audemars Piguet Royal Oak chronograaf bijzonder opmerkelijk maakt is dat deze werd besteld als cadeau voor de zevenvoudig Formule 1 wereldkampioen door Jean Todt, Michaels mentor bij Ferrari als herinnering aan zijn toenmalige 6 F1-titels.

Een ander zeer persoonlijk stuk Formule 1-memorabilia is een uniek F.P. Journe Vagabondage I met een op maat gemaakte wijzerplaat en op het 18k gouden uurwerk een gegraveerde boodschap als persoonlijk cadeau. De prachtige rode wijzerplaat trekt meteen de aandacht. Rond de omtrek zijn symbolen die Michael Schumachers zeven wereldtitels vertegenwoordigen die in 2004 werd behaald en bevat naast Schumachers racehelm ook het Ferrari-embleem.

Wat de geschatte waarde is van deze unieke mix aan F1-ingrediënten en wat er met het geld gaat gebeuren is (nog) niet geweten. De familie Schumacher, die al vele miljoenen doneerde aan goede doelen, richtte in 2017 de ‘Keep Fighting Foundation’ op om het liefdadigheidswerk voort te zetten dat altijd zo belangrijk voor hem is geweest. Of de foundation met argusogen de veiling zal volgen valt nog af te wachten want ook het kostenplaatje van de verzorging van de oud-wereldkampioen, wiens gezondheidstoestand na een ski-ongeluk al jaren het misschien wel grootst bewaard geheim in de F1-wereld en ver daarbuiten is, bedraagt zo’n 60.000 euro… per week… of zowat dik 3 miljoen euro per jaar.

Soit, een poging om deze unieke stukken binnen te halen wagen? Dan word je 13 mei in Genève verwacht.

Foto’s:
– Christie’s Images LTD. 2024
– Pixabay

You May Also Like

Vergeet rendieren, de Kerstman verplaatst zich nu in deze luxueuze slee

Hohoho! Onder de kerstboom is er hoe langer hoe minder plaats met al die ...

Japanner met een Italiaans tintje: Suzuki Misano EV Concept

Het beste van twee werelden… Met een Japanner kan je niet veel verleerd doen ...