Audio-Technica herdefinieert vinyl met een gewaagde nieuwe draaitafel voor audiofiele luisteraars

Lekker vintage 

Vinyl? Wij zijn fan! Zo hebben we in onze kelder nog zo’n 2.000 platen staan waarvan de hoes het stilaan door de te vochtige omgeving het aan het begeven is. We zouden ze toch eens terug moeten bovenhalen en een vintage vinylfeestje moeten organiseren maar daarvoor hebben we natuurlijk nieuw en goed materiaal nodig. Misschien is dit speeltje wel iets voor ons.

Zo onthulde Audio-Technica afgelopen week een opwindende nieuwkomer in zijn gerenommeerde assortiment van direct drive-draaitafels: de AT-LP8X. De AT-LP8X, dat de betrouwbaarheid en precisie van een direct drive-motor combineert met het bedieningsgemak van een halfautomatisch systeem, laat audiofiele luisteraars en vinylliefhebbers voortaan niet alleen van verfijnde en gedetailleerde audio, maar ook van een hoog luistercomfort genieten.

Deze stijlvolle nieuwe draaitafel is geïnspireerd op de klassieke modellen van Audio-Technica uit de jaren ’60 en ’70 én wordt gekenmerkt door de J-vormige aluminium toonarm. De nieuw ontworpen toonarmlift gaat automatisch omhoog aan het einde van de plaat en zet de motor uit, een zeldzaamheid bij direct drive-draaitafels. Hierdoor vermindert niet alleen het risico op naaldslijtage of -schade, maar genieten gebruikers ook van een comfortabele en probleemloze luisterervaring.

Daarnaast is de toonarm voorzien van de gloednieuwe AT-LT10 headshell, die tegelijk werd gelanceerd. Deze headshell is een eerbetoon aan Audio-Technica’s rijke draaitafelgeschiedenis en verzorgt de verbinding met het zwarte AT-VM95E pick-upelement, voor een buitengewone tonale kwaliteit.

De robuuste plint van MDF, verstelbare voetjes, het dikke, met rubber gedempte en resonantiewerende draaiplateau van gegoten aluminium en de 2,5 mm dikke rubberen mat helpen samen ongewenste geluiden en vibraties te dempen, zodat gebruikers tot in de meest subtiele details van hun muziek kunnen genieten.

Gebruikers die hun luisterervaring willen aanpassen, kunnen bovendien de naald vervangen of verwisselen door een van de vijf naalden van de VM95-serie. Daarnaast kunnen ook de verticale trackinghoek (VTA) van de toonarm en het subcontragewicht worden versteld, waardoor een hele reeks andere pick-upelementen kan worden gebruikt.

Kostprijs? De Audio-Technica AT-LP8X draaitafel is vanaf vandaag verkrijgbaar in geselecteerde winkels, tegen een adviesprijs van €999,00. De Audio-Technica AT-LT10 headshell is nu ook verkrijgbaar tegen een adviesprijs van €59,00.

Meer info? Eén adres…  www.audio-technica.com

You May Also Like

MenStyle Test: Reductin Anti-Aging

Omdat ook wij niet eeuwig twintig, dertig, euh… veertig blijven… We kunnen het niet ontkennen… ...

Bang & Olufsen en Ader Error gaan voor heerlijke collab

Bang & Olufsen en ADER ERROR zijn verheugd om een ​​limited edition samenwerking aan ...