Mercedes-AMG GT 63 Pro, dé GT voor trackdays

In of uit het zog van de Porsche GT3?

Mercedes-AMG GT’s zijn er, onderhuids dan, in verschillende maten… van de 421 pk sterke viercilinder GT 43 tot de plug-inhybride E-Performance V8 van 816 pk, een heerlijke machine trouwens die we zelf getest hebben op het circuit van Zolder. Later hierover meer! Maar dat is voor de kerels uit Affalterbach nog niet genoeg en ze komen nu met de op het Goodwood Festival of Speed debuterende GT 63 Pro, eentje die je graag meeneemt op een trackday en die je wat kan vergelijken met de Porsche 911 GT3.

Het verschil? Wat meer power! Zo puurt men nu uit de bekende V8-biturbo zo’n 27 pk meer, 612 pk in totaal. Ook het koppel stijgt met 50 Nm wat uiteindelijk aftopt op 850 Nm. Goed voor een spurtje naar 100 km/u in 3,2 seconden, 10,9 naar 200 km/u en een top van 317 km/u.

Verder zie je ook uiterlijk wat sportievere en meer aerodynamische kenmerken waaronder wat extra spoilerwerk. Dit komt de downforce ten goede en zorgt voor 30 kilogram minder lift vooraan en 15 kg meer druk op het asfalt achteraan. Ideaal om op circuit betere rondjes af te haspelen. En om het circuit ook wat langer mee te gaan is er natuurlijk een betere koeling, betere koolstofkeramische remschijven en, uiteraard, een stelletje heerlijke banden. Die laatste, dan heb je de keuze, zonder meerprijs, tussen de Michelin Pilot Sport 5 en de Pilot Sport Cup 2R. Lekker rubber om te verbranden, niet?

You May Also Like

Deze BMW verandert met één druk op de knop van kleur

Ideaal voor zij die niet kunnen kiezen welke kleur wagen ze willen… BMW heeft ...

Mini Electric mosaert, wanneer automotive & fashion hand in hand gaan

Formidable MINI Belux en het Belgische creatieve label mosaert, waar onder andere Stromae één ...

Dit is (verrassend) Eden Hazards nieuwe bolide (video)

Een groene jongen... Terwijl onze kleine vinnige Rode Duivel met Real Madrid op de ...