Bij deze ‘retro’ Aston Martin V12 Speedster krijg je een helm bij

En dat is nodig ook…

Het zit ‘em in de details. Daar waar de V12 Speedster vorig jaar al debuteerde en ze in totaal maar 88 stuks zullen produceren, komen ze nu met een ietwat speciale ‘retro’ versie die je op de optielijst als ‘DBR1-specificatie’ kan aanvinken. Deze specificatie is een eerbetoon aan de winnende Aston van de 24 uur van Le Mans in 1959.

Die DBR1-specificatie komt in een Aston Martin Racing Green-lak met witte, ronde accenten, vooraan afgewerkt in satijnzilver. Verder staat deze bolide op 21″ satijnzwarte velgen. Binnenin zien we een mix van Conker zadelleer, Viridian Green textiel en Caithness leer en zijn er ook, uiteraard, carbon, en geborsteld aluminium accenten terug te vinden.

En wat krijg je onderhuids voor die vanafprijs van 785.255€ (exclusief opties, taksen,…)? Een 5,2 liter twin-turbo V12 manège met 690 paardjes, goed voor een sprintje naar 100 in 3,4 seconden en een topsnelheid van 319 kilometer per uur. En voor je denkt dat dit jouw inhammen nog groter gaat maken of je op een vliegendieet staat, er is goed nieuws. Tegen zulke snelheden, zonder voorruit, is het niet onlogisch dat de stijlvolle Britten een oplossing hebben bedacht.

Zo krijg je bij het overhandigen van de sleutel ook Aston Martin Racing Green-helmen in ontvangst voor bestuurder en passagier. Who’s in voor een ritje?

 

 

You May Also Like

Jeep Wrangler Rubicon 392 is brute terreinwagen met 6.4-liter V8

Effe Greta bellen… Het niet altijd zo vrolijk kind zal er na het zien ...

Pagani Huayra Tricolore is een ode aan Le Freche Tricolori

Tradities… In 2010 vierde Pagani de 50ste verjaardag van Le Freche Tricolori, het stuntteam van ...

MenStyle Road Test: Subaru Forester Sport

Sportief het bos in… We hadden hem al eens getest in de ‘Premium’-versie, maar ...