Audi snoept BMW Ring-record af (video)

Althans in de compact-klasse

Records op de Nürburgring, daar zijn veel constructeurs tuk op. Het staat dan ook goed op je CV als je een model hebt dat de concurrentie het nakijken geeft in de Groene Hel. Het absolute record staat, voor zover wij weten, op naam van de Porsche 919 Hybrid Evo met een tijd van 5:19.55 minuten. Voor productiewagens is dat de Mercedes AMG ONE die de 20,832 bochtige kilometers in 6:35.18 minuten aflegde.

Tot voor kort stond het record voor de wagens in de compact-klasse op naam van de BMW M2 Coupé. Tot Audi zich er met zijn nieuwe RS 3 is mee beginnen moeien en er maar liefst 5 seconden van afsnoepte. Zo rondde Audi-fabrieksrijder Frank Stippler het rondje af in 7.33,123 minuten.

Nochtans is de nieuwe Audi RS3 niet krachtiger geworden. Waar het verschil dan ligt? Enkele aanpassingen aan het chassis en elektronica. En nog straffer, de Audi stond niet eens op volwaardige slicks maar op de Pirelli P Zero Trofeo R semi-slicks. Het kan dus misschien nog sneller.

Een idee hoe het rondje eraan toeging? Hier heb je het!

You May Also Like

MenStyle Road Test: Jeep Compass 4xe Trailhawk

MenStyle ging aan de stekker Wie aan Jeep zegt, denkt gelijk aan vrijheid, avontuur, ...

MenStyle Road Test: Citroën C5 X 1.6 Puretech (180 pk)

Comfort met de grote C  Een kruising tussen een berline en een break, dat ...

MenStyle Road Test: Toyota C-HR

Een Belgische Japanner Zijn ze nu helemaal zot geworden? Een Belgische Toyota? Neen, voor ...