Emma Stone zet knappe vertolking neer in Poor Things

Een nieuwe filmtip

Ook dit jaar biedt Kinepolis je cinema met een gouden randje onder de noemer Cine K. Want ook in 2024 blijven ze je graag verrassen met films die net dat tikkeltje anders zijn: originele auteursfilms, prijsbeesten op prestigieuze festivals, films met een hoekje af…

2024 begint alvast veelbelovend met titels als het scifidrama Poor Things, Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië 2023; de biopic Priscilla van regisseur Sofia Coppola over een leven aan de zijde van Elvis; het aangrijpende drama Io Capitano over de levensgevaarlijke zoektocht van twee jonge Senegalezen naar een beter leven; en Natalie Portman en Julianne Moore schitteren in de nieuwe Todd Haynes-film May December.

Regisseur Yorgos Lanthimos en producent Emma Stone brengen in ‘Poor Things’ het ongelooflijke verhaal van Bella Baxter (Emma Stone) en haar buitengewone evolutie. Bella is een jonge vrouw die weer tot leven wordt gewekt door de briljante en onorthodoxe Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Onder Baxters bescherming verlangt Bella ernaar om bij te leren. Snakkend naar de wereldsheid die ze mist, gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Samen maken ze een bewogen reis langs verschillende landen. Vrij van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella vastberaden in haar doel om te staan voor gelijkheid en bevrijding.

Check hieronder de trailer en/of ga naar de website van Kinepolis.

Foto’s: Searchlight Pictures

You May Also Like

Met deze 5 tips word jij een poker professional

Met (online) poker valt heel wat geld te verdienen. Kijk maar naar landgenoot Kenny ...

Eten voor echte venten (2): Improviste by David Selen

Recensent Mister C. op culinaire boef, deel II Geloof het of niet maar er ...