Roger Federer en Moët & Chandon, de ideale eindejaars-combi! (video)

Moët & Chandon en Roger Federer presenteren een kortfilm waarin energie, anticipatie en spel een bijzonder diner bepalen…

In de productie is de iconische merkambassadeur Roger Federer een extraordinaire gentleman-gastheer, die een kijkje achter de schermen geeft bij de voorbereidingen van zijn feest – met respect voor de rituelen van Moët & Chandons Franse Art-de-Vivre met atletisch aplomb. Spontane momenten van echte gezelligheid zijn er in overvloed, samen met vrienden als het Canadese mode-icoon Coco Rocha, de BAFTA-winnende Britse actrice Lashana Lynch, de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok Yannick Alléno en Moët & Chandon keldermeester Benoît Gouez.

De video vertelt de avonturen van de legendarische atleet terwijl hij een exquise diner à la Moët organiseert. Vrienden van het Huis zijn er om hem te vergezellen, elk een verpersoonlijking van een gebied waar Moët & Chandon altijd een fundamentele rol heeft gespeeld – en nog steeds speelt: sport, mode, film, gastronomie en oenologie.

Zoals Roger Federer weet, is timing alles. In het aftellen tot de gasten arriveren, eindigt een naadloze choreografie van kleine maar belangrijke gebaren in een vlekkeloze avond van heerlijk plezier (en een beetje dansen) met de hulp van zijn vrienden: Het Canadese model en voorvechter voor jonge modeprofessionals Coco Rocha, de Britse met een BAFTA bekroonde actrice Lashana Lynch, chef-kok met meerdere Michelin-sterren en ambassadeur van Moët & Chandon Yannick Alléno en keldermeester Benoît Gouez. Zij en andere gasten omringen hun hartelijke gastheer voor een feestelijke toast als laatste ritueel gebaar van charme, op de manier van de echte Franse art de vivre.

CHECKLIST 
Rituelen staan centraal bij het organiseren van een elegant diner à la française, een checklist die Roger één voor één moet afwerken, terwijl hij zijn smoking aantrekt en tegen de klok in actie komt. Terwijl de gasten hun prachtig handgeschreven uitnodigingen uitpakken, zijn de voorbereidingen in Roger’s Franse huis in volle gang. In de keuken perfectioneert de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok en ambassadeur van het huis, Yannick Alléno, nauwgezet een verrukkelijke culinaire ervaring, terwijl de keldermeester van Moët & Chandon, Benoît Gouez, vakkundig de perfecte combinatie van champagne en de maaltijd voorstelt. De tafel wordt bijna vlekkeloos gedekt terwijl Coco Rocha rondfladdert en ervoor zorgt dat elk detail onberispelijk is. Ondertussen is Lashana Lynch druk bezig met het inpakken van de feestgunsten en afscheidscadeautjes.

Op het nippertje, als de gasten binnen druppelen en zich rond de tafel verzamelen, valt elk detail op zijn plaats. Roger brengt iedereen samen voor een feestelijke toast met Moët Impérial, de kenmerkende champagne van het huis. Tegen alle verwachtingen in voert Roger elk ritueel meesterlijk uit, zodat de avond zich ontvouwt als een daverend succes met het elegante diner in combinatie met Moët Impérial.”Ik vond het erg leuk om de rol te spelen van een elegante gastheer die een gezellig Frans diner organiseert met de onschatbare hulp van mijn vrienden. Deze gezamenlijke inspanning leek op het echte leven en het pakte perfect uit vanwege de authentieke, gedeelde momenten,” aldus Roger Federer.

DE SET
Het interieur van Roger’s Franse huis is gefilmd in Château de Saran in de Champagne, een gevierd en historisch pand van Moët & Chandon, dat het decor vormt voor een zorgvuldig gechoreografeerde avond. Dit prachtige kasteel werd in 1801 aangekocht door het Huis en onderging een meesterlijke restauratie, waardoor het in 2019 weer opbloeide in de 21e eeuw. Vandaag domineert het het landschap en biedt het een adembenemend uitzicht op de glooiende heuvels van Chouilly en de Côte des Blancs. Met zijn eigen rijke erfgoed dat twee eeuwen overspant, vat Château de Saran de essentie en het erfgoed van Moët & Chandon samen.

You May Also Like

Duvel lanceert 2022 Duvel Collection met creatie van Franky Sticks

Maken, creëren, experimenteren en innoveren. Is Brouwerij Duvel Moortgat onze favoriet? Laten we stellen ...

Voor u getest: Silverspoon catering aan huis

‘Creations at home’ voor culinair najaar en dolle eindejaarsfeesten in veilige bubbels Of we ...

2240 Social Club brouwt nu ook artisanale spirits ‘on demand’

Op maat van bedrijven, resto’s tot festivals… Het Antwerpse bedrijf 2240 Social Club met ...