5 kerstfilms die je als man wél wilt zien

We geven het maar mee…

‘It’s timeeeeeeee…’ huppeltrutje Mariah Carey heeft het al aangekondigd, de kerstperiode is in volle gang. Denk maar aan de gezellige winterbars die opgetrokken worden, de bezoekjes, inclusief de nodige jeneverkes, aan de kerstmarkten, het op zoek gaan naar de juiste kerstcadeaus,… en uiteraard een resem aan veel te melige kerstfilms.

Weet dat bij dit laatste het ook anders kan. Vergeet de zeemzoete en voorspelbare kerstfilms waar kleine jongetjes door hun ouders thuis alleen worden achtergelaten… met deze films kom jij als man wel aan je kersttrekken. Of je deze nu ook moet opzetten wanneer je met je schoonfamilie aan het dineren bent? Dat beslissen jullie uiteraard zelf. Toch bij deze… graag gedaan!

1 Lethal Weapon 

Toegegeven, dit is niet direct een echte kerstfilm maar hij speelt zich wel af in de periode rond kerst. Telt dat? Voor ons wel! Zet je schrap voor een heerlijke actiefilm over rechercheur Riggs (Mel Gibson) die na de dood van zijn vrouw is gekoppeld aan zijn bijna op pensioen gaande collega Murtaugh (Danny Glover). Samen gaan ze een zwaarbewapende bende te lijf en aangezien het Riggs, die privé wat in een dipje zit, allemaal geen bal kan schelen gaat hij lekker drastisch door.

2 Die Hard

Ok, ook hier niet direct de kerstman in het verhaal maar het speelt zich wel af op kerstavond. Het verhaal? Een agent uit New Yorks, John McClane (Bruce Willis) die tijdens kerst bij zijn ex-vrouw en kinderen in Los Angeles is. Wanneer daar een benden Duitse terroristen een wolkenkrabber gijzelen komt deze held in actie. En of hij ‘hard’ gaat.

3 Bad Santa

Zin in een mengelmoes van drank, seks en geweld? Dan is deze film het perfecte geschenk. Billy Bob Thornton speelt hier de rol van zijn leven als de meest ranzige kerstman ooit. Samen met een dwerg, zijn hulpelf, overvallen ze de ene na andere winkel. Lekker fout!

4 A Bad Moms Christmas

Tja, een kerstfilm met Mila Kunis in de hoofdrol? Dan hoef je als man niet direct te twijfelen. Het verhaal? Drie vrouwen die zich opmaken voor een kerstfeestje en tegelijk ook nog eens hun eigen moeders moeten tevreden houden. Misschien niet direct het meest spannende verhaal of eentje waar de tissues (om te lachen heren) op de salontafel zullen staan maar Mila maakt veel goed, niet?

5 Office Christmas Party

Geen Mila Kunis hier maar wel een Jennifer Aniston. Zet je schrap voor één van onze meest favoriete actrices én een heerlijke, grappige kerstfilm. Het verhaal? Een CEO van een familiebedrijf dat de afdeling van haar steeds feestende broer sluit. Die laat dat niet gebeuren en organiseert, jawel, een feestje om potentiële klanten te trekken. En of dit uit de hand loopt…

Cover: 20th Century Fox

You May Also Like

Deze heerlijke Glenmorangie-cocktails mogen vanavond niet ontbreken

Met dank aan Glenmorangie Highland Single Malt Scotch Whisky Twee jaar geleden maakten we ...

MenStyle Film-Tip: It’s a Wonderful Knife (21 december in Kinepolis)

Dreaming of a blood-red Christmas? De meeste dromen zijn bedrog. Je nachtmerries daarentegen, die ...

MenStyle Events: Avant-Première van DE DAG! ****

3 MILJOEN EURO, 2 STANDPUNTEN, 1 DAG Een doodnormale dag mondt uit in een ...