Rodania World Star 2024 slaat een brug tussen verleden en toekomst

Rodaniaaaaaaaaaaa

Iedereen kent het deuntje uit menig wielerkoersen van het Zwitserse consumentenmerk, dat sinds de jaren 70 onlosmakelijk verbonden is met een wielerland als België. Achter die immense populariteit gaat echter ook een rijke horlogegeschiedenis schuil die in de jaren 30 van de vorige eeuw begon in de regio rond Bern.

En vandaag…

Voor Rodania is de tijd aangebroken om zijn roemrijke, maar bij het grote publiek onbekende verleden te vieren. Eerste etappe: de 50ste verjaardag van de World Star, het Rodania-horloge dat in 1974 de wereld veroverde. In 2024 komen er van deze topper vier geactualiseerde en moderne modellen uit. Vier must-haves die topkwaliteit verzoenen met betaalbaarheid. Het begin van een nieuw tijdperk voor Rodania!

De World Star 2024 Edition: Back to the future met Rodania

Dankzij het geslaagde ontwerp uit 1974 ademt dit fraaie, sportieve en chique horloge trendy elegantie. Helemaal in de geest van het originele ontwerp sluit de vintage horlogekast met kroonbeschermer perfect aan op de polsband. De rondingen van de stalen kast met haar gepolijste of geborstelde details zijn die van weleer. Op de kastbodem werd ter ere van de 50ste verjaardag van het model een wereldkaart gegraveerd.

Op de zwarte, marineblauwe, diepgroene of gletsjerblauwe wijzerplaat – een horizontaal lijnenspel tekent voor moderniteit en schwung – prijkt het logo van de allereerste World Star uit 1965. Met haar twaalf opgelegde uuraanduidingen, drie wijzers en een datumvenster op 3 uur staat de wijzerplaat garant voor een vlotte tijdaflezing en diept ze de klassieke en elegante uitstraling van de versie uit 1974 uit.

De World Star 2024 Edition herbergt een Zwitsers kwartsgangwerk. Net zoals de World Star uit 1974, destijds uitgerust met een van de allereerste kwartsgangwerken uit de Zwitserse horloge-industrie!

Toch is de World Star 2024 Edition méér dan zomaar een heruitgave of een 50ste-verjaardagsmodel: dit horloge toont aan hoe belangrijk Rodania het vindt om zijn verleden te laten herleven teneinde zo te bouwen aan een nieuwe toekomst. Slim bekeken, want de schoonheid en de kracht van de World Star bestaan er net in dat dit model een rijke geschiedenis heeft en doorheen de tijd een parcours heeft afgelegd dat een bron van inspiratie vormt voor alle horlogefans.

Tijdloos ontwerp met veel oog voor detail

Met de World Star 2024 Edition geeft Rodania voor het eerst concreet aan welke richting het voortaan uit wil. Het horloge gaat geen enkele uitdaging uit de weg en kiest voor het beste: 316 L roestvrij staal voor de horlogekast (40,5 mm diameter) en voor de massief stalen polsband met vouwgesp, ontspiegeld saffierglas, lichtgevende wijzers en tijdaanduidingen (Swiss Lumino), wijzerplaat met keramische coating, geschroefde kroon, geschroefde kastbodem met daarin “Rodania World Star 50 th Anniversary” gegraveerd, een dubbele afdichting die garant staat voor waterdichtheid tot 10 ATM en een Ronda Powertech-kwartsgangwerk dat in Zwitserland werd ontwikkeld, vervaardigd en getest.

Het merk drijft zijn aandacht voor details ver door: de World Star2024 Edition-familie krijgt een referentienummer dat begint met “R74”, een knipoog naar het model uit 1974.

World Star: nomen est omen

Nadat “Rodania World Star” in 1969 wereldwijd werd geregistreerd als merk, begon het aan zijn verovering van de internationale markten, om uiteindelijk vaste voet aan de grond te krijgen op de vijf continenten. De lancering van de World Star 2024 Edition, voorzien in januari 2024, onderstreept tevens de internationale ambities van Rodania sinds de overname van het merk in 2022. De prijs? 299 euro!

You May Also Like

BR 03 GYROCOMPASS, Een horloge dat je op koers houdt

Een zeer suggestief uurwerk voor liefhebbers van de luchtvaart. Instrument horloge ontwerper, Bell & ...

Dunhill DRIVEN, het parfum voor snelle jongens

En die goed willen ruiken… Ze schakelen een versnelling hoger bij dunhill en ze ...

Met deze zonnebrillen van David Beckham ben jij een stijlicoon

Bend it… euh, Wear it like Beckham Eyewear by David Beckham collectie lente/zomer 2021 ...