Mazda ICONIC SP concept doet beste voor de toekomst vermoeden

Wij zijn nu al fan!

Op het Japanse Mobiliteitssalon onthulde Mazda naast de vernieuwde MX-5 MJ 2024 ook de MAZDA ICONIC SP, een concept-car die een aandrijfgeheel met wankelmotor met dubbele rotor verenigt met een EV-platform, een principe dat recent werd gelanceerd in de volledig nieuwe Mazda MX-30 R-EV.

De MAZDA ICONIC SP blikt zo vooruit op een compacte sportwagen, ontworpen voor een nieuw tijdperk, en bestendigt het engagement van de constructeur om echte driver’s cars te ontwikkelen.

De concept-car kan schermen met een laag zwaartepunt, waardoor hij uitstekende rijprestaties neerzet. Zijn unieke proporties zijn te danken aan het feit dat de lichte en compacte wankelmotor in het midden van de auto werd geplaatst, waardoor de motorkap erg laag kon worden gehouden.

Het concept van een EV-systeem met een wankelmotor met twee rotors zou een uiterst schaalbare motor opleveren, met een flexibele lay-out en het vermogen om op diverse brandstoffen – inclusief waterstof – te rijden, waardoor deze unieke Mazda-technologie zich perfect leent voor sportwagens. Als de batterij bovendien wordt opgeladen met elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen, kan hij nagenoeg koolstofneutraal rijden.

We zijn gek op de MX-5. De hele wereld is gek op de MX-5. We zijn dan ook vastberaden om het rijplezier waar de MX-5 voor staat, in leven te houden in het tijdperk van de elektrificering. De MAZDA ICONIC SP, met zijn elektrische aandrijving en een wankelmotor met dubbele rotor die als generator fungeert, is onze droomoplossing. We zullen alles in het werk stellen om die droom waar te maken. Mazda heeft altijd wagens gebouwd die mensen eraan herinneren dat auto’s een waar genot en een onmisbaar deel van hun leven vormen.”, aldus een enthousiaste Masahiro Moro, President en CEO van Mazda.

Wij kunnen niet wachten hoeveel elementen er van deze heerlijke concept in toekomstige productiemodellen terug te vinden zijn.

 

 

You May Also Like

MenStyle Road Test: BMW M3 Competition

De legende gaat verder… Nadat we Jonas met de M4 Competition op pad hebben ...

DS4 komt als mooie cross-over

Oui monsieur Op Bugatti na halen we maar zelden een wagen van Franse makelij ...

Mini Electric mosaert, wanneer automotive & fashion hand in hand gaan

Formidable MINI Belux en het Belgische creatieve label mosaert, waar onder andere Stromae één ...