Komt deze Chinese 100% elektrische ‘Rolls’ wat tegen Europese schenen stampen?

Te bekijken vanaf 30 oktober.

Dat Chinese automerken Europa beginnen overspoelen is geen nieuw nieuws. Wel nieuw nieuws is dat er op 30 oktober nog eentje extra bijkomt, Hongqi. Het is Hedin Automotive die deze Chinees zal invoeren naar ons land. Wat we mogen verwachten van de Hongqi E-HS9? Een 100% elektrische SUV met de looks van een Rolls Royce Cullinan maar dan met een prijskaartje net onder 70.000 euro.

En als we zeggen dat hij wat weg heeft van een Rolls is dat niet toevallig. Zo werd deze auto ontworpen onder leiding van Giles Taylor, een Britse autodesigner die tot 2018 nog head of Design was bij de luxueuze Britten uit Goodwood.

Wat we mogen verwachten? Een 5,2 meter lange, 2,01 meter brede en 1,73 meter hoge SUV die te bestellen is als zes- of zevenzitter. Verder heb je met deze keizerlijke slee de keuze uit drie verschillende uitrustingsniveaus, zijnde Business, Executive of President.

Onderhuids vinden we twee elektromotoren die aangedreven worden door een accupakket dat stijgt naargelang wel uitrustingsniveau je kiest. Zo heb je een 436 pk sterke Business die gebruik maakt van een batterij van 76,5 kWh, goed voor een rijbereik van 396 kilometer en een 551 pk sterke Executive en President die met dank aan respectievelijk, een 90 kWh en 120 kWh-batterij 465 en 515 kilometer autonomie hebben. Val je (bijna) plat, kan je snelladen tot 125 kW.

Wat de prestaties zijn van deze Chinees? Die hopen we met jullie vanaf 30 oktober samen te ontdekken.

You May Also Like

Met de Porsche 911 Dakar ga je ‘van’t padje’

En niet alleen de duinen Als er één daily is die we altijd in ...

MenStyle Road Test: Mercedes-Benz GLC 300 4MATIC AMG-Line

Mercedes-Benz heeft zijn GLC in een nieuw jasje gestoken. Hoewel de GLC nog steeds ...

Ferrari SF90 XX Stradale vestigt nieuw ronderecord

1:17.309 minuut Gisteren werd de snelste ronde ooit op Fiorano met een straatauto bekendgemaakt. ...