De Startimer Pilot Quartz collectie verwelkomt zijn eerste Worldtimer

Een nieuwe complicatie treedt binnen in de Startimer-collectie: de Worldtimer

Met deze functie, die bijzonder op prijs wordt gesteld door reizigers en piloten, weet men direct hoe laat het is in een van de 24 tijdzones die de aarde verdelen, naast de lokale tijd en datum. De Worldtimer is ideaal voor een globetrotter als de Startimer, omdat er slechts één centrale wijzer en een extra kroon nodig zijn om de tijdzones in te stellen. Het horloge wordt aangedreven door een quartz uurwerk en er zijn drie nieuwe 41 mm modellen verkrijgbaar, met een blauwe of groene wijzerplaat en een stalen armband, of zwart met een leren band.

De Startimer is een collectie in beweging, ontworpen als eerbetoon aan de pioniers van de luchtvaart. Tegenwoordig wordt het horloge gedragen door hedendaagse ontdekkingsreizigers, die de eigentijdse identiteit en de outdoor spirit waarderen, geheel in lijn met het DNA van het huis Alpina.

Na de versie met drie wijzers van het basismodel, werd de collectie later uitgebreid met een complicatie voor het meten van korte tijden (de chronograaf) en vervolgens de tijd van de dag (de datum en de grote datum). Nu komt het model met een nieuwe complicatie voor het meten van reistijd (de Worldtimer). Deze nieuwe complicatie maakt optimaal gebruik van het nieuwe ontwerp van de kast. Deze is twee jaar geleden in 2021 volledig vernieuwd en krijgt nu een nerveuzere diameter van 41 mm, om plaats te bieden aan de Worldtimer-functie. Het horloge behoudt zijn belangrijkste doel: het moet functioneel, goed afleesbaar en robuust zijn.

Een wijzerplaat die gemakkelijk af te lezen is
Met dit in gedachten is de wijzerplaat van de Startimer Pilot Quartz Worldtimer verdeeld in drie zorgvuldig ontworpen concentrische delen. In het midden, tegen een zonovergoten achtergrond, bevinden zich de essentiële functies van het horloge: de uren, minuten en datum, met lichtgevende Arabische cijfers, evenals de twee belangrijkste wijzers en de secondewijzer, die altijd is afgewerkt met zijn rode driehoekige contragewicht, het Alpina-logo. Alle wijzers zijn met de hand gepolijst. Het horloge is uitgevoerd met een typische ‘sector dial’-minutenwijzer in spoorstijl uit de jaren 20 en 30, toen pilotenhorloges ontstonden.

Daaromheen zit een tweede zone: de 24 uur die de aarde verdelen. De helft heeft een witte (of rode) achtergrond, voor de uren overdag. De andere helft bevindt zich op een blauwe (of groene) achtergrond, voor de nachtelijke uren. Dit eenvoudige chromatische onderscheid maakt een dag/nacht-indicator overbodig, die onnodig afbreuk zou hebben gedaan aan de esthetiek van de wijzerplaat.

Tot slot de derde cirkel: de 24 belangrijkste tijdzones ter wereld, gekoppeld aan hun referentiestad. Met in het rood de 0-tijdzone, die van Greenwich, of GMT, waar Alpina schalks ‘Genève’ in plaats van ‘Parijs’ heeft geplaatst, om zijn Zwitserse wortels te benadrukken. Deze 24 steden draaien op hun schijf dankzij een speciale kroon op 4 uur, waarmee de tijdzone van uw keuze kan worden gesynchroniseerd met de centrale wijzer met rode punt.

Blauw, groen of zwart: dezelfde wijzerplaat voor drie verschillende stijlen

De kast van deze nieuwe modellen is van staal en bestand tegen de dagelijkse risico’s, net als het antireflecterend saffierglas. Alpina lanceert drie versies tegelijk met een groene, blauwe of zwarte wijzerplaat. De gesatineerde afwerking van de kast is zorgvuldig aangepast aan de verschillende onderdelen: cirkelvormig voor de bezel en de lugs, verticaal voor de buitenste schakels van de stalen band. De derde schakel in het midden is spiegelgepolijst. Dit geeft het horloge een stralende touch en sluit mooi aan bij de gepolijste afwerking van de twee kronen. De doorgestikte band van zwart kalfsleer sluit met een gesp, en de twee stalen banden zijn voorzien van vouwsluitingen.
Elk horloge is waterbestendig tot 100 m dankzij een dichte achterkant gegraveerd met het Startimer-motief en biedt 45 maanden autonomie – genoeg om bijna twee maanden in elke tijdzone door te brengen !

De richtprijzen? Die variëren tussen 895 en 995 euro, naargelang het bandje.

You May Also Like

Moncler scheert hoge toppen met de parfumcollectie ‘Les Sommets Moncler’

Een heerlijk fris geurtje dat je instant doet denken aan de bergen  MONCLER staat ...

Xiaomi introduceert met zijn 12T-serie nieuwste flagship-smartphones

Next level detail en creativiteit voor een erg scherpe prijs Wie kent er Xiaomi? ...

Eerste 5 van 40 Bugatti Divo’s zijn afgeleverd

Twee jaar na ondertekening van de bestelbon… De eerste, en tevens tweede, derde, vierde ...