Biersommelier Ben Vinken viert 100ste editie van zijn Bierpassie Magazine met speciaal biertje

Biersommelier Ben Vinken tilt de Belgische biercultuur al 25 jaar naar een hoger niveau

Als er iets is wat wij wel lusten, dan is het wel een vers getapt pintje. Iets wat dan ook standaard leesvoer is voor ons is het magazine Bierpassie. En ze mogen vieren daar op de redactie want afgelopen week verscheen het 100ste nummer van Bierpassie Magazine. Al 25 jaar lang, brengt uitgever en biersommelier Ben Vinken en zijn kornuiten uit Antwerpen om de 3 maanden een nieuwe editie uit en bevat alle informatie, proeverijen, recensies, foodpairings, getuigenissen en nieuwigheden uit het Belgische bierlandschap. De 100ste editie is een feestelijk nummer, waarin het beste van 25 jaar Bierpassie Magazine naar voor gebracht wordt. Het nummer wordt uitgebracht op 10.000 exemplaren, zowel in het Frans als in het Nederlands, en verdeeld voor 6,95 EUR via de dagbladhandel en gratis verdeling via de bierwinkels van Prik&Tik.

Dit alles doet Ben met passie en vooral met één doel: bier naar een hoger niveau tillen! Voor zijn magazine proefde hij door de jaren heen met zijn team meer dan 1.000 bieren en beschreef ze in de mooiste bewoordingen, zijn grote leermeester Michael Jackson, niet de zanger wel de bekende Britse bierexpert, indachtig. Ben pairde de bieren met klassieke Belgische gerechten en de allerbeste kazen. Hij trok de wereld rond voor originele bierverhalen, en gaf meer dan 500 bierseminaries waarin hij zijn kennis en passie voor bier deelde. Het redactieteam heeft gezamenlijk zo’n 150 jaar bierervaring op de teller staan en dat maakt het blad incontournable in de bierwereld.

In een digitale wereld, zoals wij bij MenStyle, kijken we met verwondering naar het Bierpassie Magazine dat vandaag nog altijd op luxepapier uitgegeven, iets wat bijzonder geapprecieerd wordt door het trouwe lezerspubliek. Het jubileumnummer is bijzonder fraai, met een speciale, glanzende cover en een centerfold met Bens 25 favoriete bieren. De bierfoto’s van de hand van Joris Luyten doen de bierliefhebbers watertanden.

En misschien, voor ons dan, het belangrijkste, voor de verjaardag van Bierpassie werd ook een speciaal bier ontwikkeld, Saison de Bièrepassion, i.s.m. Brouwerij De Glazen Toren uit Erpe-Mere. Saison De Bièrepassion is een blond bier van hoge gisting dat gebrouwen wordt volgens de aloude Henegouwse Saison traditie. Het wordt niet gefilterd en is een zuiver natuurbier. Dit feestbier is te verkrijgen in de winkels van Prik&Tik.

Het papieren jubileumnummer is te verkrijgen via de dagbladhandel, of online via de online webshop op www.beerpassion.com, voor de prijs van 6,95 euro. Drankenhandel Prik&Tik voorziet 2.000 gratis exemplaren. Nummer 100 verschijnt in de week dat de Belgian Beer World in het Brusselse beursgebouw opengaat. Een gelukkig toeval, maar vooral een hoogdag voor het Belgisch bier.

Foto’s: Wavemakers PR/Bierpassie Magazine

 

You May Also Like

BESNARD: KWALITATIEVE HEMDEN MET RESPECT VOOR OUDE AMBACHTEN

Een man zonder hemd, is als een café zonder bier. Jammer genoeg zijn er ...

MenStyle on Tour: Camp Jeep & offroadtest nieuwe Jeep Wrangler

By far onze tofste Whatmatters on Tour tot op heden… Londen, Monaco, Marbella,…wij zijn ...

SodaStream, jouw hulpmiddel tegen uitdroging tijdens warme zomerdagen

En nu hopen op dat echte zomerweer… We hebben nog niet veel geluk gehad ...