Antwerpse basketballegendes kondigen Antwerps kampioenschap pleintjesbasket aan

3X3 tornooi is deel van nieuw Street Culture Festival Straatgenoten 

Antwerpen is en blijft de hoofdstad van het pleintjesbasket. Jongeren kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het eerste Antwerps kampioenschap 3X3, op zaterdag 2 september in Park Spoor Noord. Liefst 3 generaties pleintjesbasketters kwamen dit aankondigen.

Legendarische basketters als Willy Steveniers en Ronny Bayer ontmoetten Team Antwerp en andere youngsters. Deze unieke bijeenkomst geeft niet alleen kracht aan het eerste open Antwerps kampioenschap 3X3. Ze zorgt ook voor een heerlijke mix van Antwerpse nostalgie, arrogantie en ambitie. En dat op de Tunnelplaats in Antwerpen, een iconische plaats voor het Antwerpse pleintjesbasket.

“Antwerpen is en blijft de hoofdstad van het pleintjesbasket.” Het komt uit de mond van niemand minder dan Willy Steveniers … en niemand die hem tegenspreekt. Want dankzij de opmars van Team Antwerp en het WK 3×3 op de Groenplaats vorig jaar, is het pleintjesbasket aan een enorme revival bezig. Steeds meer jongeren voelen zich aangetrokken tot 3×3, de urban variant van het klassieke 5 vs. 5-basketbal.

“Iconen als Willy Steveniers en Ronny Bayer hebben het basketbal in Antwerpen mee groot gemaakt. We hebben nog steeds veel goede amateurclubs en Antwerp Giants strijdt dit seizoen zelfs voor de dubbel op het allerhoogste niveau. Voeg daarbij de sportieve successen van Team Antwerp in 3X3, dan zie je de status van Antwerpen als basketbalhoofdstad van België bevestigd. De stad trekt al jaren vol de kaart van 3×3 basketbal, lang voor de populariteit van deze intussen olympische sport naar ongekende hoogte steeg, met het WK op een kolkende Groenplaats als absolute climax. 3×3 is ‘here to stay’. We moeten daar als stad op blijven inspelen, samen met onze districten en strategische partners. We kunnen alleen maar toejuichen dat 3×3 nu ook een plaats krijgt op Straatgenoten in de vorm van een laagdrempelig Antwerps jongerenkampioenschap,” aldus Peter Wouters, Schepen voor sport van de stad Antwerpen.

Het Antwerps kampioenschap pleintjesbasket is het eerste event dat aangekondigd wordt en deel uitmaakt van het nieuwe Antwerps Street Culture Festival Straatgenoten. Iedereen tussen 10 en 17 jaar kan zich inschrijven in teams van maximum 4 spelers. Zij spelen korte wedstrijdjes in 3 leeftijdscategorieën (U14, U16 en U18) in een gemengde competitie.

Inschrijven kan vanaf nu op www.straatgenoten.be en kost 30 euro/team.

 

You May Also Like

MenStyle Weekend Tip: De TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps

Dat wordt weer smullen Het mooiste circuit ter wereld? Het legendarische Spa-Francorchamps. Dat hebben ...

Zet C41 Alfa Romeo terug op de F1-kaart? (Foto’s & Video)

Rood en wit, de liefdevolle kleuren… We blijven wel fan van Alfa Romeo Sauber ...