Bollinger R.D. 2008: gedurfd en glorieus!

Santé! 

De champagnestoppen vliegen ons rond de oren. Nadat we net wat nieuws uit Epernay kregen over een uitzonderlijk champagnejaar, 2015 gaan we nu nog eens zeven jaar terug naar 2008. Deze keer was het de beurt aan Madame Bollinger, die niet het episch centrum van de Champagne, Epernay, maar wel het driesterren restaurant Zilte als decor koos om iets lekkers te ontkurken.

Daar, in het Zilte stelde het bekende champagnehuis Bollinger deze week met knallende kurken zijn nieuwe limited cuvée voor, de Bollinger R.D. 2008. Dit gebeurde uitzonderlijk in het bijzijn van Charles-Armand de Belenet, algemeen directeur van Bollinger. In de visionaire geest van wijlen Madame Bollinger is de R.D. 2008 een bijzondere vintage champagne. Die combineert de druivenoogst van de grillige zomer van 2008 met de dosering van een extra brut. Het resultaat is een erg exclusieve smaakervaring. De Bollinger R.D. 2008 is in Zilte en weldra nog een select aantal andere restaurants in België te verkrijgen, of online.

De Bollinger R.D. belichaamt de durf van Madame Bollinger. Sinds zijn lancering in 1967 draagt elke jaargang het stempel van haar innovatieve geest. De R.D. is keer op keer een unieke expressie van het huis, die garant staat voor een ongekend frisse en intense smaakervaring. Vandaag laat de Bollinger R.D. 2008 ons even de tijd vergeten en ons een levendige, bijzonder complexe wijn ontdekken. In de frisheid en generositeit van hazelnoot vindt hij het ingrediënt dat perfect past bij al zijn pracht.

“De missie van Madame Bollinger was altijd om de uitzonderlijke smaak en kwaliteit van haar wijnen te behouden, het resultaat van continue expertise en innovatie. De R.D. is de belichaming van deze visie: bij elke jaargang biedt het huis een nieuwe smaakervaring aan liefhebbers van grote wijnen. Dankzij het contrast tussen de frisheid in de mond en de generositeit van de hazelnoot kan de Bollinger R.D. 2008 zijn aroma’s volledig tot uitdrukking brengen en al zijn pracht en praal onthullen”, zegt Charles-Armand de Belenet, algemeen directeur van Champagne Bollinger.

Het wijnjaar 2008

2008 was een bijzonder grillig weerjaar: koel van het voorjaar tot de zomer, gevolgd door de terugkeer van de zon tijdens de oogst.

Ondanks dit wisselvallig weer kon Bollinger dankzij al zijn expertise de wijngaard vrijwaren: 2008 was een uitzonderlijk jaar, gekenmerkt door een overvloed aan Pinot Noir en prachtige druiven zonder botrytisrot.

De wijnen ontwikkelden intense aroma’s met levendige, krachtige Chardonnays en karaktervolle Pinot Noirs met een evenwichtige structuur.

You May Also Like

Fresh ’n Rebel introduceert inspirerende campagne met nieuwe merkambassadeurs

BE BOLD. CHOOSE DIFFERENT Het Rotterdamse mobiele must-haves merk Fresh ’n Rebel kondigt hun ...

Echte petrolheads poppen vanavond Bugatti-champagne

De betere champagne van Maison Carbon Wie geld teveel had en het nieuwe jaar ...

Bekende YouTuber reviewt Apple Watch x Hermès

Eén van de betere ‘Unboxing’-video’s Apple staat niet direct bekend om de goedkoopste technologische ...