Een eerbetoon aan Ken Block

RIP held! 

De autosportwereld stond afgelopen maandag even stil toen het nieuws bekend raakte dat Ken Block, de 55-jarige drift- en rallyheld, het leven liet na een sneeuwscooterongeval in Utah. De man trad ooit aan in verschillende WRC-rally’s maar werd vooral beroemd of zeg maar wereldberoemd dankzij het filmpje ‘DC Shoes: Ken Block Gymkhana Practice’ op YouTube. Een reeks vol indrukwekkende stunts in een geprepareerde Subaru Impreza en andere heerlijke boys for boys werd ons deel.

Ook was Ken meer dan een decennium lang het gezicht van Ford Performance met als kers op de taart de Hoonicorn, een 1.400 pk sterke Ford Mustang uit 1965, of de 920 pk sterke Hoonitruck op basis van een Ford F-150 uit 1977. Na Ford was het in 2021 de beurt om met Audi in zee te gaan. Dit resulteerde onder andere in de Electrikhana, een waanzinnige rit door Las Vegas met de Audi S1 Hoonitron.

Helaas nam een sneeuwscooter ons nog een pak jaren heerlijke video’s van ons af.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ken Block (@kblock43)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ken Block (@kblock43)

Cover: Instagram

 

 

You May Also Like

Paul Walker’s BMW M1 verkocht voor $500,000

Een pareltje… Paul Walker was niet alleen een acteur die in films met auto’s ...

BMW M8 Competition vliegt in 7 min 32 seconden over Ring (video)

Niet de Antwerpse Ring, wel de Nürburgring… 7:32,79 over de Nordschleife, mooie prestatie als ...

MenStyleRoad Test: Abarth 695 70° Anniversario

One of 1949 Abarth werd in 1949 onder het doopfont gehouden en bestaat dus zeventig ...