Een eerbetoon aan Ken Block

RIP held! 

De autosportwereld stond afgelopen maandag even stil toen het nieuws bekend raakte dat Ken Block, de 55-jarige drift- en rallyheld, het leven liet na een sneeuwscooterongeval in Utah. De man trad ooit aan in verschillende WRC-rally’s maar werd vooral beroemd of zeg maar wereldberoemd dankzij het filmpje ‘DC Shoes: Ken Block Gymkhana Practice’ op YouTube. Een reeks vol indrukwekkende stunts in een geprepareerde Subaru Impreza en andere heerlijke boys for boys werd ons deel.

Ook was Ken meer dan een decennium lang het gezicht van Ford Performance met als kers op de taart de Hoonicorn, een 1.400 pk sterke Ford Mustang uit 1965, of de 920 pk sterke Hoonitruck op basis van een Ford F-150 uit 1977. Na Ford was het in 2021 de beurt om met Audi in zee te gaan. Dit resulteerde onder andere in de Electrikhana, een waanzinnige rit door Las Vegas met de Audi S1 Hoonitron.

Helaas nam een sneeuwscooter ons nog een pak jaren heerlijke video’s van ons af.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ken Block (@kblock43)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ken Block (@kblock43)

Cover: Instagram

 

 

You May Also Like

Hier is de nieuwe BMW 7-reeks én i7

Luxe van de bovenste plank… Grote (verlichte) nieren, zoals we die voor het eerst ...

Dit is, verrassend, de populairste Porsche-kleur

Volgens onderzoek bij 3.000 eigenaars en Porsche-liefhebbers We moeten bekennen, we fronsten onze wenkbrauwen ...

Kortrijk Xpo verwelkomt autoliefhebbers tijdens de GR8 INTERNATIONAL CAR SHOW 2024

De negende editie!  Kortrijk Xpo wordt op 13 en 14 april het bruisende hart ...