Een eerbetoon aan Ken Block

RIP held! 

De autosportwereld stond afgelopen maandag even stil toen het nieuws bekend raakte dat Ken Block, de 55-jarige drift- en rallyheld, het leven liet na een sneeuwscooterongeval in Utah. De man trad ooit aan in verschillende WRC-rally’s maar werd vooral beroemd of zeg maar wereldberoemd dankzij het filmpje ‘DC Shoes: Ken Block Gymkhana Practice’ op YouTube. Een reeks vol indrukwekkende stunts in een geprepareerde Subaru Impreza en andere heerlijke boys for boys werd ons deel.

Ook was Ken meer dan een decennium lang het gezicht van Ford Performance met als kers op de taart de Hoonicorn, een 1.400 pk sterke Ford Mustang uit 1965, of de 920 pk sterke Hoonitruck op basis van een Ford F-150 uit 1977. Na Ford was het in 2021 de beurt om met Audi in zee te gaan. Dit resulteerde onder andere in de Electrikhana, een waanzinnige rit door Las Vegas met de Audi S1 Hoonitron.

Helaas nam een sneeuwscooter ons nog een pak jaren heerlijke video’s van ons af.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ken Block (@kblock43)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ken Block (@kblock43)

Cover: Instagram

 

 

You May Also Like

Dit is de nieuwe Audi A3 Sportback

Het regent premières… Terwijl de wereld hoe langer hoe meer Corona-besmettingen te verwerken krijgt, ...

Dodelijker wordt het niet: Superformance MKIII-R Cobra

Vergeet de ‘Black Widow’ We kunnen wel een lijstje maken van 10 ‘widowmakers’ als ...

GSe maakt comeback als submerk voor sportieve modellen van Opel

Mag het een beetje meer zijn? Wat RS is voor Audi, M voor BMW ...