Bell & Ross BR 05 GMT White: Het horloge van de verfijnde reiziger

Reizen in ‘style’

Bell & Ross begon in 1994 met het maken van horloges geïnspireerd op luchtvaart- en militaire instrumenten en is inmiddels uitgegroeid tot een referentie op het gebied van luchtvaarthorloges. Met de BR 05, uitgebracht in 2019, nodigt het Frans-Zwitserse merk zichzelf uit in het stadsleven.

De elegante BR 05 GMT White-variant geeft de tijd van twee tijdzones tegelijk weer. Deze functie zet de deuren van luchthavens en vliegtuigen wagenwijd open. Zijn witte wijzerplaat, met delicate opaline tinten, zal de meest elegante globetrotters verleiden. Afgeleid van luchtvaartinstrumenten aan boord, hebben Bell & Ross horloges precisie en leesbaarheid in hun DNA.

De BR 05, gecreëerd in 2019, is een horloge ontworpen om de avenues van grote steden en hun musea te bewandelen.De BR 05 GMT White is een variant, geschikt voor op reis. Dit horloge heeft twee sterke kenmerken: een GMT-complicatie en een opaline witte wijzerplaat. Dit uurwerk is niet alleen praktisch, met zijn aanduiding van een dubbele tijdzone, het is
ook aantrekkelijk, met zijn grote sierlijkheid. Piloten, zakenlui of globetrotters, allen vaste klanten in luchthaventerminals, behoren tot de klantenkring van het merk. Deze stukken zijn ideaal voor internationale reizigers en vinden hun natuurlijke habitat op een vlucht, of u nu naar Rio, Nassau of Bamako reist.

Een nuttige complicatie voor frequente reizigers
“De GMT is een veel voorkomende complicatie in de horlogerie. Het is een van de meest nuttige functies die echte praktische informatie verschaft. Het maakt de weergave mogelijk van de tijd van twee tijdzones. In die zin voldoet het aan de behoeften van reizigers”, herinnert Bruno Belamich, artistiek directeur van Bell & Ross, zich. Het geeft hun het voordeel dat ze tegelijkertijd de tijd van hun vertrek- en aankomstplaats kunnen zien.

“De GMT is een groot succes bij onze klanten”, zegt Bruno Belamich. “We lanceren deze nieuwe BR 05 GMT White-versie, om in te spelen op deze grote belangstelling.”

Bij deze variant maakt de wijzer van de tweede tijdzone één omwenteling van de wijzerplaat in 24 uur. Hij geeft de tijd aan via een 24-uursschaal, geschilderd op de flensring. Dit element is in twee verschillende tinten geschilderd: één voor de dag (tussen 6 uur ’s morgens en 6 uur ’s avonds) en de andere voor de nacht (tussen 6 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens). Gewoonlijk kiest de reiziger de GMT-wijzer om de tijd van de tijdzone van vertrek aan te geven. De gebruiker geeft over het algemeen de voorkeur aan de centrale uur- en minutenwijzer om de tijd af te lezen in de tijdzone waar men zich bevindt. De GMT White wordt aangedreven door het zelfopwindende BR-CAL 325 kaliber.

Een korte chronologie van een succesvolle collectie.
De GMT-complicatie is sinds 2021 in de BR 05 serie ingebouwd. De nieuwe familie brengt de op de luchtvaart geïnspireerde stukken van het merk naar een nieuw stedelijk scenario, in het hart van de stad. Het ontwerp omarmt de iconische ‘cirkel binnen een vierkant’-vorm van het merk, maar in een verfijnde, verzachte versie. De hoeken zijn afgerond, en de armband
past in de kast. De twee elementen vormen een elegant geheel.De GMT White maakt deel uit van de BR 05-reeks die als volgt is opgebouwd:
– In 2019 wordt de collectie gelanceerd via een klassieke drie wijzers met een 40 mm kast.
– In 2020 wordt een chronograaf toegevoegd met een diameter van 42 mm. Het is de belangrijkste complicatie van de luchtvaartwereld.
– In 2021 verschijnt de eerste BR 05 GMT met dubbele tijdzone. De kast meet 41 mm en heeft een zwarte wijzerplaat. Het uurwerk animeert de 4 centrale wijzers.
– In 2022 wordt de BR 05 GMT White met een witte wijzerplaat aan de serie toegevoegd. Hij heeft vier wijzers, voor de uren, minuten, seconden en de tweede tijdzone. De GMT-aanduiding wordt weergegeven via een pijlvormige wijzer dieonmiddellijk afleest.

De schoonheid van opaline wit
Wit is een veel voorkomende kleur in de horlogerie. Het is echter vrij zeldzaam binnen het Bell & Ross assortiment. Dit euvel is verholpen met deze BR 05 GMT White, die volgt op de eerste BR 05 GMT met een zwarte wijzerplaat. “Na heel wat verschillende tinten te hebben getest, hebben we gekozen voor het meest verfijnde wit”, legt de artistiek directeur van Bell & Ross uit, “de keuze is gevallen op een metallic wit, gegalvaniseerd met een bijzondere textuur”. Dit
metallic effect gaat perfect samen met de metalen kast. “Dit type wit is kostbaarder dan geverfde witten. De tint heeft zilveren reflecties, heel licht parelend. De matte afwerking is zowel subtiel als geraffineerd”, voegt de directeur eraan toe. Deze tint, die opaline wordt genoemd, geeft het horloge een geklede stijl. De BR 05 GMT White heeft ook rode tinten. In het algemeen wordt deze kleur gebruikt om belangrijke informatie over te brengen. In de horlogerie siert hij vaak de GMT-wijzers, zoals hier het geval is. Deze rode wijzer geeft een tweede tijdzone aan, weergegeven op een 24-uurs schaal met dag/nacht aanduiding.
Rood is de perfecte partner voor opalinewit.

Een kast met kostbare afwerkingen
De 41 mm kast van de BR 05 GMT White is volledig gemaakt van staal. De afwerking is afwisselend gepolijst en satijnachtig geborsteld. De uren- en minutenwijzers, de cijfers en de indexen zijn bedekt met fotoluminescent superluminova. De leesbaarheid, een concept dat Bell & Ross nauw aan het hart ligt, is dus dag en nacht gegarandeerd. De open caseback met saffierglas, kenmerkend voor de BR 05 familie, maakt het mogelijk om het originele oscillerende gewicht te bewonderen op 360°. Het ontwerp is geïnspireerd op de velg van een sportwagen.

“Klanten waarderen de datumfunctie”, zegt Bruno Belamich. “Bij dit nieuwe model vindt deze aanduiding plaats in een groot diafragma op 3 uur”. Ontworpen in staal, de geïntegreerde armband heeft een satijnen afwerking. Alleen de middelste bevestigingsschakels zijn gepolijst. Een tweede rubberen band is beschikbaar, voor een sportievere stijl en een aantrekkelijkere prijs.

Conclusie
De BR 05 GMT White is het ideale uurwerk voor verfijnde reizigers. Het is bedoeld om de reiziger met de grootste helderheid en precisie te informeren, en de grafische vormgeving is net zo strak als die van luchthavenklokken, voor een dubbele tijd: hier en daar.

Waar ze zich ook bevinden, het horloge, met zijn kostbare opaline wijzerplaat, blijft de tijd met precisie weergeven. Dankzij de aanduiding van een tweede tijdzone, via een centrale 24-uurswijzer, kunnen reizigers de tijd van hun vertrek- en aankomstplaats tegelijkertijd aflezen. Met de BR 05 GMT White is de elegante globetrotter in de ideale positie om tijdverschillen te beheren.

You May Also Like

Voor u getest: SodaStream ‘Art’, bruiswatertoestel in retrostijl

Niet alleen voor groene jongens SodaStream, onderdeel van PepsiCo, is wereldwijd marktleider in de ...

Lynk & Co’s extravagante hoofdkantoor is ontworpen om te inspireren

Het mobiliteitsmerk Lynk & Co wil allesbehalve traditioneel zijn Wanneer je langs het hoofdkantoor ...

Wanneer laad jij het best jouw elektrische auto?

Blitz Power ontkracht mythes over elektrisch rijden in gloednieuw e-Book Meer dan 100.000 Belgen ...