Gaat de DS E-Tense Performance dan toch in productie?

Het zou zo maar eens kunnen

In februari waren we getuige van de lancering van de E-Tense Performance concept car, als extraatje tijdens een tripje met de sympathieke kerels van DS waar we op de bochtige wegen van de Côte d’Azur de DS9 met onze rechtervoet kennis lieten maken.

De DS E-Tense Performance is een hypersportieve elektrische coupé die gebouwd is rond de Formula E-bolide van DS. Deze dual-motor, eentje op de vooras en eentje op de achteras heeft een vermogen van maar liefst 815 pk en, hou u vast, een koppel van 8.000 Nm. Dit doet deze coupé in amper twee seconden van 0 naar 100 sprinten. De vraag die we ons toen stelden… komt dit ooit in productie? Hoewel het antwoord eerder in de ‘nee-richting’ ging, is er nu toch een opening.

Zo vertelde (of is het eerder verklapte?) DS Automobiles-CEO Béatrice Foucher aan het Britse Autocar dat het niet uitgesloten is dat er enkele exemplaren gebouwd zullen worden. Wel voegde ze er fijntjes aan toe dat als het ooit gebeurt, de prijs sowieso exuberant hoog zal liggen.

Of we deze dan op straat zullen tegenkomen? Die kans is nog kleiner want de basis, een Formula E, is niet straatlegaal en het zal dus erg moeilijk worden deze te homologeren voor de openbare weg. Maar hé, niks mis om hiermee uit te pakken op één van de volgende trackkdays, niet?

 

You May Also Like

Van deze Hyundai’s worden wij wild

Bij deze de RN22e en de N Vision 74 Groot feest bij Hyundai waar ...

Audi lanceert R8 Green Hell Edition

Een eerbetoon aan de succesvolle R8 LMS Vijf overwinningen, dat is de voorlopige balans ...

Koenigsegg Gemera: 2.300 pk gaat in productie

Als er nog kasseien bestaan, worden ze nu uit de grond getrokken  Als er ...