Milaan gewekt met het geluid van een Alfa Romeo F1

Ter gelegenheid van zijn 112e verjaardag

Op de 112e verjaardag van de oprichting van het merk in 1910 besloot Alfa Romeo afgelopen vrijdag dit op een zeer originele manier te vieren. Zo knalde een F1 door de straten en pleinen van de Italiaanse modestad waaronder het Piazza San Babila, Porta Nuova, het majestueuze
centraal station, de wijk City Life om te eindigen in Gattamelata, een plaats van
groot historisch belang voor het iconische merk.

Hier was in 1910 de Portello gevestigd, de eerste productielocatie van Alfa Romeo waar vandaag de dag het de nieuwe flagship shop van het merk herbergt en waar de eerste
showroom ter wereld waar de nieuwe identiteit van het merk Alfa Romeo wordt gepresenteerd.

De band met Milaan is essentieel: 112 jaar geleden werd het merk hier onder de naam Anonima Lombarda Fabbrica Automobili aan de wereld voorgesteld, waardoor een buitengewone autogeschiedenis ontstond die wordt gekenmerkt door een nobel Italiaans sport-DNA dat vanaf de eerste dag werd gevoed door passie, prestaties en Made in Italy.

Achter het stuur van de eenzitter, een Alfa Romeo-livery gehulde Sauber C32 met Ferrari-V8 uit 2013, zit Alfa Romeo F1 Team coureur Valtteri Bottas, de Fin die in slechts een paar maanden iedereen die Alfa een warm hart toedraagt heeft veroverd met opwindende prestaties waarmee hij tot nu toe 46 punten heeft verzameld, goed voor een (onverwachte?) achtste plaats in het
coureurskampioenschap.

Een buitengewoon originele manier voor Alfa Romeo om de ziel van de stad wakker te schudden, die zich zeker zal hebben afgevraagd wat er aan de hand was in de nog stille straten van de internationale en multi-etnische hoofdstad, het wereldsymbool van Made in Italy.

Buon compleanno en Salute Alfa Romeo!

You May Also Like

Echte petrolheads poppen vanavond Bugatti-champagne

De betere champagne van Maison Carbon Wie geld teveel had en het nieuwe jaar ...

Getest: 84% autobestuurders rijdt niet met juiste bandenspanning

Slechte bandenspanning zorgt voor hoger brandstofverbruik en dus hogere kosten Uit recent onderzoek door ...

When The sky is The Limit…Bugatti Bolide (Video)

BB is BP…Buitenaards Punt!  1.850 pk, 1.850 Nm en dit voor 1.240 kilogram op ...