Maurice Lacroix verbetert zijn AIKON Quartz

Ja, dit kan

Sinds de lancering in 2016 is de Maurice Lacroix AIKON Quartz een groot succes. De AIKON Quartz, geïnspireerd op het Calypso-model uit de jaren 1990, gaf geboorte aan de AIKON Automatic, gevolgd door talrijke varianten met verschillende complicaties en verschillende materialen.

Terugkerend naar de wortels van zijn iconische geschiedenis, presenteerde Maurice Lacroix een reeks wijzigingen aan de AIKON Quartz, met specifieke verbeteringen voor elke referentie. In 2016 heeft Maurice Lacroix een ontwerp uit de jaren ’90 opnieuw bekeken: de Calypso. Dit model bleek een fantastische inspiratiebron voor het designteam van het Huis, met als resultaat de AIKON Quartz. Het ontwerp van dit model omvat een afgeronde esthetiek en een moderne interpretatie van de zes Calypso-klauwen die bovenaan de bezel zijn geplaatst.

Sinds zijn lancering heeft de AIKON Quartz bijgedragen tot het klinkende succes van de Zwitserse onderneming uit de Jura. Aangemoedigd door de lovende ontvangst, lanceerde het Huis twee jaar later de AIKON Automatic. Hoewel het een familiegelijkenis vertoonde, had het zelfopwindende model scherpere lijnen, scherpere hoeken en een meer gesofisticeerde uitstraling dankzij de wijzerplaat met Clous de Paris-patroon. Bovendien biedt de AIKON Automatic een meer eigentijdse look dan de AIKON Quartz.

In een geest van voortdurende verbetering, heeft Maurice Lacroix de AIKON Quartz opnieuw bekeken. Op basis van de ervaring die werd opgedaan sinds de lancering van de eerste AIKON en luisterend naar de feedback van klanten en distributeurs, heeft de onderneming uit de Jura elk onderdeel van het sportieve model opnieuw uitgedacht. Elke kromming, elk facet, elke lijn en elk oppervlak is verfijnd om een nieuw, verfijnder ontwerp te creëren. Bovendien zijn alle kenmerken van elke referentie verbeterd, wat de luxueuze uitstraling van de creaties nog benadrukt.

De AIKON Quartz is verkrijgbaar in twee maten: 35 mm en 40 mm. Alle modellen hebben een kast van roestvrij staal, met uitzondering van de twee tweekleurige modellen die een combinatie van roestvrij staal en 4N PVD staal hebben. Toekomstige kopers kunnen kiezen tussen met rhodium beklede of met diamanten bezette uurmarkeringen. De elegantie strekt zich uit tot de beschikbare wijzerplaatopties. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende tinten sunray opaline of gegraveerd parelmoer voor een extra sprankelend effect.

Een ander praktisch kenmerk van de nieuwste AIKON Quartz-modellen is het gemakkelijk wisselsysteem van het huis, waarmee de eigenaar het horlogebandje zonder gereedschap kan vervangen door een leren, metalen of rubberen alternatief. De veelzijdigheid van de nieuwe AIKON Quartz is gegarandeerd.

De nieuwe AIKON Quartz is niet alleen van de hoogste kwaliteit, maar met prijzen vanaf 940 euro ook betaalbaar en getuigt van het gevoel van hoge waarde dat met het merk Maurice Lacroix wordt geassocieerd.

Het verhaal van de AIKON begint in 2016 en het succes van het model is legendarisch geworden, maar dat heeft Maurice Lacroix er niet van weerhouden om met dit nieuwste model zijn streven naar voortdurende verbetering te demonstreren. Immers, zelfs een AIKON kan worden verbeterd.

You May Also Like

Fromanteel druist met nieuwe collectie in tegen digitale samenleving

Lekker klassiek… Het mantra ‘Quality Time, You Can Truly Own’ van Fromanteel verwijst niet alleen ...

Debuutplaat voor Merdan Taplak Orkestar, een buitenbeentje met eigen stage op Tomorrowland

Begin deze maand verscheen de debuutplaat van de Merdan Taplak Orkestar. Muzikale duizendpoot Taplak ...

Eten voor echte venten, Recensent Mister C. op culinaire boef (1): Het Jagershof in Ursel

Vergeet Michelin-sterren… dit is wat echte venten willen! Culinaire gidsen? Zo zijn er ondertussen ...