Instapper Mercedes-AMG SL heeft F1-DNA

Een elektrische turbocompressor op 48 volt

Vergeet de V8, de Mercedes-AMG SL 43, de instapper van de 2+2 hippe roadster krijgt een tweeliter vierputter van 381 paardjes en 480 Nm aan koppel. Die krijgt extra druk door een elektrische turbocompressor die zijn oorsprong kent uit de F1, meer bepaald het Mercedes-AMG Petronas team van meervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Voordeel? Zo krijg je bij elk toerental direct respons en krijg je, kort door de bocht uitgelegd, hoger koppel in lagere toeren.  De turbo en start-alternator, die een extra push geeft van zo’n 14 pk, werken op 48 volt.

Dit moet deze achterwielaangedreven roadster in 4,9 seconden naar honderd doen snellen en trekt hij lekker door tot een elektronisch begrensde 275 km/u. En wie denkt dat deze roadster dinosap verslindt als een dorstige Velociraptor is eraan voor de moeite. Naargelang het gekozen pack zou het verbruik (WLTP) variëren tussen 8,9 en 9,4 liter per 100 kilometer.

You May Also Like

Saint Laurent x SUPER73 is de e-bike voor de stijlvolle man

Modieus fietsen… Hoewel, fietsen? Beetje trappen zal ook volstaan want dat is nu eenmaal ...

De nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 RS meet zich met de grote jongens

Meten? Het is een grote jongen!  Is de Cayman wel een ‘volwaardige’ Porsche? De ...

Dit is de trailer van F1 22

Inclusief de glitter & glamour van de F1 Altijd zelf al Max Verstappen, Charles ...