Ferrari 296 GTB gaat dakloos en heet GTS

Laat het zonnetje maar komen

Een auto die onze steeds verder terugtrekkende haarlijn nog sneller zal doen terugtrekken? Grote kans dat dit de Ferrari 296 GTS wordt, oftewel de dakloze versie van de 296 GTB. Die heeft met zijn centraal achterin gelegen plug-inhybride V6 een piekvermogen van 830 pk, genoeg voor een spurtje in 2,9 seconden naar 100, 7,6 seconden naar 200 en een topsnelheid van 330 km/u en dus om niet alleen de straatstenen uit de grond maar ook de haren uit de kop te trekken.

Het dak, dat je tot snelheden van 45 km/u in 14 seconden wegplooit, eraf dus! Hoewel dakloos weegt deze GTS zo’n 70 kilogram zwaarder dan zijn coupé-broertje, logisch ook omdat het chassis zonder een dak moet verstevigd worden.

Toch kan je nog wat ‘weight reduction’ doen als je het optionele Assetto Fiorano, een op geregeld circuitgebruik gericht pakket, afvinkt op de bestelbon. Dit pakket gooit alle overtollige ballast van boord en heeft hier en daar wat aanpassingen die de aerodynamica ten goede komt.

Oh ja, deze plug-inhybride kan geheel emissieloos rijden… althans volgeladen voor zo’n 25 kilometer en zolang je het gaspedaal niet verder dan 135 km/u indrukt. We geven het maar even mee.

 

You May Also Like

Alpina B8 Gran Coupé: Brute kracht gecombineerd met exclusieve luxe

De meer luxueuze maar zeker niet minder snelle BMW M8 Voor een stoere look ...

De 4X4 Jeep dag staat in teken van “Trail Rated”

Een 4X4 feest op de 4e dag van de 4e maand… Vandaag is het ...

Hier zijn de foto’s van de allereerste BMW iX

En binnenkort de eerste test? We mochten al een demo van de iX aanschouwen ...