Spéciale Belge Taproom opent eigen microbrouwerij aan Pakt in Antwerpen

Een nieuwe hotspot in het Groen Kwartier

Terwijl het bier naast je gebrouwen wordt, nip je van een vers getapt brouwsel van eigen makelij. Spéciale Belge Taproom in het unieke Pakt in Antwerpen zet een bijzondere ‘next step’ om bierfans een nóg completere smaakbeleving te bieden. De uitgebreide kaart met een honderdtal bieren, veelal van onbekendere huizen, krijgt er op regelmatige basis onder de naam #Tourist het gezelschap van een authentieke ‘homebrew’ bij.

Spéciale Belge Taproom is na drie jaar – zelfs in coronatijden – een begrip in Antwerpen geworden door zijn eindeloos, karakteristiek en behoorlijk eigenzinnige assortiment aan bieren. Toch wil het vierkoppig team nog net dat tikkeltje meer bieden. En zo lieten ze in volle lockdown hun eigen uit de kluiten gewassen microbrouwerij installeren achter een grote glaswand in hét café. Vandaag is Spéciale Belge Taproom helemaal klaar om de nieuwe ‘batch’ van het eigen craft beer officieel aan bierminnend Vlaanderen en de vele toeristen die er passeren, voor te stellen.

De naam van de eigen bieren, #Tourist, is niet toevallig gekozen. “Wij mikken met Spéciale Belge Taproom op de lokale Antwerpenaar, maar ook op de toeristen die eenmalig in ons café terechtkomen om onze kwalitatieve Belgische craft bieren te ontdekken. En net zoals de toeristen zijn onze brouwsels heel even op bezoek. We geven altijd een kleine beschrijving mee, zodat mensen weten wat ze mogen verwachten. Soms is het tripel, IPA of witbier dan weer een saison of stout. En zodra we een biertje gebrouwen hebben waar we 100% tevreden over zijn, dan krijgt het een eigen naam en valt het onder de categorie: Local. Want dan is het een bier om te blijven, een inwoner van Spéciale Belge. Onze #Tourist editie 6 en 7 zijn trouwens bijna klaar.”

Rechtstreeks uit tank

Ziet Local het levenslicht dan wil het team van Spéciale Belge Taproom het in grotere hoeveelheden laten brouwen en kan het naar andere cafés of restaurants. Op termijn worden speciale bieren gebrouwen op vraag van bedrijven, restaurants of festivals. En ook bierworkshops staan op het programma. “Daarvoor moeten we eerst onze brouwerij nog wat uitbreiden”, zegt Davy. “ We starten nu eerst onze keuken op en daarna kunnen we hopelijk investeren in extra lagertanks. Op die manier lukt het om onze klanten bier aan te bieden dat we rechtstreeks uit de tank zullen tappen. Dan komen er geen flesjes, blikjes of vaten meer aan te pas. Zo krijgen de fans bier zoals het echt bedoeld is, met gebalanceerde CO2 erin en zonder te veel extra verpakking. Want dat ecologische aspect is voor ons eveneens héél belangrijk.”

 

You May Also Like

Deze heerlijke Glenmorangie-cocktails mogen vanavond niet ontbreken

Met dank aan Glenmorangie Highland Single Malt Scotch Whisky Twee jaar geleden maakten we ...

The Culinary Shop: Jouw culinaire take out hotspot in Knokke

De Antwerpse premium & online food shop “The Culinary Shop” opent op woensdag 12 ...

Schol! Brussel opent twee bierspa’s in mei

Al drinkend relaxen… Na Tsjechië, IJsland en Hongarije, waar bierbaden al meer ingeburgerd zijn, kan ...