Autowereld ‘Supercar Story’ gaat laatste week in met een bom

Of zelfs een paar…

De tentoonstelling Supercar Story overtreft de stoutste verwachtingen. Met meer dan 35.000 bezoekers tot dusver kunnen de organisatoren spreken van een gigantisch succes. En om het autofestival in stijl af te sluiten komen er in de laatste week nog een paar nieuwe bommetjes het Jubelpark onveilig maken. En heb je weinig tijd overdag? Geen probleem, er is nog een afterwork nocturne, inclusief dj en champagnebar, ingepland op vrijdag 21 januari voor wie een onvergetelijke avond wil beleven.

Wat is er nieuw?

– De Europese première van de Bentley Flying Spur Hybrid, een V6 biturbo van 2,9 l met daarnaast een elektrische motor en een batterij van 14,1 kWh die de auto een gecombineerd vermogen levert van 544 pk. Hij trekt van 0 tot 100 km/u op in 4,3s en haalt een topsnelheid van 285km/u.

– Twee Belgische avant-premières bij Lamborghini: de Aventador LP-780 Ultimae en de Lambo V12 Vision GT waarbij die laatste, een V12 éénzitter met een ongeziene lijn, recht uit een videogame lijkt te komen. Dit toekomstgerichte concept werd trouwens ontworpen voor de Sony PlayStation 4. Niet te missen dus.

– De Bugatti Chiron Super Sport, die ook als Belgische première wordt voorgesteld in Autoworld en die de historische Bugatti’s uit de tentoonstelling komt vervoegen.

– De Nevera, het eerste model van het nieuwe merk van Kroatische origine Rimac Automobili  en dat nu ook verdeeld wordt door D’Ieteren Group. De Nevera is een elektrische supercar die wordt aangedreven door vier elektromotoren, één per wiel. Samen leveren ze 1.914 pk.  Momenteel is het de snelst optrekkende elektrische supercar ter wereld, en hij verdient ook een plaats in de top 3 van de supercars omdat hij voor de 0-100 km/u slechts 1,97 sec. nodig heeft.

Verder komen er ter vervanging van de McLaren’s de Ferrari Roma in Rosso Dino, de Ferrari Portofino M in Grigio Silverstone en de Ferrari SF90 Stradale in Nero Stellato. Briljante kleuren voor echte droomwagens!

Wie zien we nog eens terug? Kaarten kan je HIER verkrijgen.

You May Also Like

McDonald’s en Nissan lanceren 2022 GT-R NISMO

Fastfood, Fast Car… Wie in Japan een Happy Meal bestelt krijgt er vanaf volgende ...

Mazda 3 ontketent oorlog in middenklasse

Een concurrent om rekening mee te houden!  Middenklassers…een segment dat zwaar onder druk staat, ...

DS Automobiles defileerde op Paris Fashion Week

When cars meet fashion Afgelopen weken stond er een vloot van 25 DS 7 CROSSBACK ...