Echte petrolheads poppen vanavond Bugatti-champagne

De betere champagne van Maison Carbon

Wie geld teveel had en het nieuwe jaar als een echte baas wou inzetten kon onlangs een gooi doen naar “La Bouteille Noire”: een fles champagne van 15 liter  in een handgemaakte carbon behuizing met een dikke vette knipoog naar ‘La Voiture Noire’, de one-off Bugatti.

Die koffer, die maar liefst 150 werkuren heeft gekost, bestaat uit niet minder dan 314 bladen koolstofvezel (buitenzijde), Havana-leder (binnenzijde net als in ‘La Voiture Noire’), led’s om de unieke fles uit te lichten en een systeem van 14 ventilatoren om de Champagne koel te houden.

Kostprijs? Een goed en koel bewaard geheim al lieten de rekels van Bugatti wel weten dat de koffer, inclusief inhoud, meer dan 250.000 euro waard was en dat een zakenman in Londen de fles gekocht had. Net als de koper van ‘La Voiture Noire’ wilde hij liever anoniem blijven.

Voor zij die ook wel graag een flesje poppen en er iets minder voor over hebben, is er wel goed nieuws want Maison Carbon presenteert ook een exclusieve Bugatti-Champagne die wel voor iedereen toegankelijk is, de ‘ƎB.01’ en ‘ƎB.02 Chiron 300+’.

Deze Bugatti-Champagne bestaat uit een mix van 90 procent Chardonnay- en 10 procent Pinoit Noir-druiven die net als Bugatti uit de Elzas komen. De druiven werden geplukt in 2002, een Gran Cru-jaar én het jaar waar Bugatti nieuw leven werd ingeblazen. Al duurde het nog tot 2005 voordat de Veyron op de markt kwam.

De champagne komt in drie variaties:
– CARBON CUVÉE BUGATTI LUMINOUS (139 euro)
– CARBON ƎB.02 Chiron 300+ for BUGATTI (270 euro)
– CARBON ƎB.01 for BUGATTI (270 – 1090 euro naargelang de grootte van de fles).

Kopen doe je HIER.

You May Also Like

LEGO voor volwassenen… nu al een hit voor komend najaar

Me-time Wat geef jij cadeau aan een vriend, vriendin of familielid tijdens de feestdagen? ...

Een onderonsje met autoliefhebber en Radio coryfee Guy De Pré (video)

Die ene keer dat de autoradio wel even uit mocht  Wie kent er Guy ...

Hier is de nieuwe Lamborghini Revuelto

Een V12 aan de stekker als opvolger voor de Aventador De laatste Aventador is nog ...