Zo vierden Vlaamse babes Halloween

Voor één keer toverden ze zichzelf om in griezels…

De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was dan binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar.

De Kelten geloofden dat de doden op 1 november, op Allerheiligen, naar de aarde terugkeerden om er warmte en voedsel op te zoeken. Uit angst voor de doden en om hun overleden familieleden te eren plaatsten de Kelten de avond van 31 oktober steevast iets lekkers aan hun deur. Zo geloofden ze ook dat, wanneer de geesten iets lekkers aantroffen, ze hen met rust zouden laten. Zij die niets aan de deur plaatsten, werden vervloekt. Vandaar ook het spelletje ‘Trick or Treat‘, wat niet meer betekent als ‘een snoepje of ik schiet’ wat gespeeld wordt bij Halloween. Daarbij wordt de keuze gegeven tussen het slachtoffer zijn van een plagerijtje (trick) of iets lekkers geven (treat).

Soit, genoeg gezeverd over de geschiedenis van Halloween… hier zie je hoe onze Vlaamse babes dit gevierd hebben.
<

div class=”ybfnxcstu ybfnxcstu-clearfix ybfnxcstu-post-middle ybfnxcstu-float-center ybfnxcstu-align-center ybfnxcstu-column-1″>

You May Also Like

Verleidelijke Lotte showt al haar troeven

Hips don’t lie Moeten we jullie Lotte Vanlingen nog voorstellen? De knappe blondine die ...

June Peers…het knapste wat Antwerpen te bieden heeft

En ver daarbuiten… Ok, wij hebben er ook niet voor gekozen maar wij zijn ...

Knappe en sympathieke Fien heeft alles wat jij in een vrouw wilt zien!

Mannen, ga er maar effe bij zitten. We hebben voor u de meest begeerlijke ...