Subaru’s eerste volledig elektrische auto SOLTERRA maakt werelddebuut

Deze 100% elektrische SUV komt volgende zomer naar België

Dat er een doorgedreven samenwerking is tussen Subaru en Toyota hoeven we je niet te vertellen. Na de GT/GR86 en de BRZ, is er nu een nieuw model op komst. En zoals het hoort voor de toekomst, zal het volledig geëlektrificeerd zijn. De Subaru Solterra/Toyota bZ4X is geboren. Ze bouwen allebei op hetzelfde platform (E-TNGA-) en je zal de keuze hebben tussen voor- en vierwielaandrijving. De elektrische aandrijflijn is ontwikkeld door Toyota en het 4×4-systeem (X-Mode), uiteraard, door de specialisten van Subaru.

In tegenstelling tot de BRZ zijn er nu wel uiterlijke verschillen, al blijven ze wel miniem. Het verschil zit em in de lichtblokken en de bumperschilden. Binnenin zien we geen verschillen, op het logo op het stuur na natuurlijk.

Onderhuids vinden we een batterijpakket van 71,4 kWh, goed voor een autonomie (WLTP) van zo’n 530 kilometer (FWD) en 450 kilometer (AWD). Het vermogen hangt ook af van de versie. De voorwielaangedreven versie (met enkele elektromotor) heeft een vermogen van 204 Pk en een koppel van 265 Nm. De vierwielaangedreven versie, met twee elektromotoren, 217 pk en een maximumkoppel van 336 Nm. Laden kan tot 150 Kw.

Wij zijn alvast benieuwd om deze na de BRZ, Forester, XV en Outback even aan een review te onderwerpen.

 

 

 

You May Also Like

Zet C41 Alfa Romeo terug op de F1-kaart? (Foto’s & Video)

Rood en wit, de liefdevolle kleuren… We blijven wel fan van Alfa Romeo Sauber ...

Dit is (verrassend) Eden Hazards nieuwe bolide (video)

Een groene jongen... Terwijl onze kleine vinnige Rode Duivel met Real Madrid op de ...

MenStyle Road Test: Volvo C40 Recharge Twin

Onze Volvo-ontgroening kregen we met de Volvo V60 T6 Recharge, een PHEV waarvan we ...