Eerste Aston Martin Valkyrie rolt van de band

Hoewel band? 

Een F1 voor de openbare weg. Zo noemde Aston Martin zijn langverwachte hypercar, de Valkyrie, bij de voorstelling in 2016. En die hypercar is klaar om aan zijn, ‘al-lang-aan-het-wachtende-klanten‘ afgeleverd te worden. Zo heeft afgelopen week de eerste van honderdvijftig Valkyrie’s de fabriek in Gaydon verlaten.

Per exemplaar, die volledig met de hand gebouwd wordt, zijn er zo’n 2.000 manuren nodig. Dat het dus nog even gaat duren voor alle Valkyrie’s, aan een kleine drie miljoen euro per stuk, hun nieuwe eigenaars gevonden hebben hoeven we je niet te vertellen.

En dat hij de Formule 1 voor de openbare weg wordt genoemd is niet onlogisch. Zo vinden we onderhuids een hybride aandrijflijn op basis van een atmosferische V12 van 6.5 liter terug, goed voor in totaal 1160 pk. Dit laat deze hypercar van 0 naar 100 spurten in amper 2,5 seconden.

En voor zij die naast de 150 coupé-versies gevist heeft… er komt nog een cabrioversie. Al zal je ook hier snel moeten zijn want ook hier is de oplage, met zijn 85 stuks, beperkt. Zij worden verwacht eind 2022.

You May Also Like

Dit is de 100% elektrische Lamborghini Lanzador

Een elektrische combo tussen een sportwagen en een SUV Lamborghini en elektrificatie? Dat is ...

BMW boekt historisch record in België

Voor het eerst in de merkgeschiedenis is BMW in België een jaar lang nationaal ...

Red Bull atleet racet zich tot op hoogste gebouw ter wereld (video)

Straf gastje, die Sam Sunderland… Als je als atleet bij Red Bull binnen bent ...