Uitzonderlijke wereldpremière voor BMW R 18 B en R 18 Transcontinental

Haal de lederen jekker maar boven

Met de nieuwe R 18 Transcontinental voegt BMW Motorrad een Grand American Tourer toe aan de R 18 familie, net als de R 18 B “Bagger”, een motortype dat bijzonder populair is in de VS. Net als de vorige R 18-modellen combineren de nieuwe R 18 Transcontinental en R 18 B het opwindende vermogen van de “Big Boxer” met een klassiek chassisconcept op basis van historische modellen, een exclusieve uitrusting en een stijlvol design.

En wat betreft blitse premières, daar draaien ze bij BMW hun hand niet om. Zo ook met de BMW R 18 B en R 18 Transcontinental, die zo hun debuut vieren in de nieuwe videoclip van The Cadillac Three.

En zo kunnen we deze twee ‘Grand American Tourers’ al bewonderen nog voor ze volgende week, meer bepaald op 6 augustus, in Sturgis, South Dakota, USA voor het eerst (live) aan het publiek worden voorgesteld. Voor de verkoop is het nog iets langer wachten, die zal wereldwijd van start gaan in september 2021.

En wie ‘Grand American Tourer’ zegt, denkt automatisch aan grote bikes inclusief geluidsinstallatie die over Route 66 cruisen. Motorrijden en (tegelijk) muziek (luisteren), een match made in heaven daar ze diepe emotionele ervaringen en intens plezier op twee wielen beloven. Het is niet voor niets dat generaties artiesten hun liedjes hebben gewijd aan de beleving van motorrijden.

De samenwerking met de band uit Nashville, Tennessee kwam vanzelf tot leven. “Een van de meest opwindende dingen van deze samenwerking is dat we geweldige muziek en motorbikes kunnen combineren. Het was echt een bijzondere ervaring om de eerste persoon in de VS te zijn die voor het eerst op deze nieuwe fietsen reed”, zegt gitarist Kelby Ray, die zelf een gepassioneerd rijder is.

Motorrijden terwijl je naar muziek luistert – beide passen goed bij elkaar, omdat ze diepe emotionele ervaringen en intens plezier op twee wielen beloven. Het is niet voor niets dat generaties artiesten hun liedjes hebben gewijd aan de beleving van motorrijden.

Zie hier het resultaat…

You May Also Like

Deze Rolls-Royce Boat Tail kost je alle ribben uit jouw lijf

En waarschijnlijk ook nog een pak meer… Een jacht op wielen, anders kunnen we ...

Wat doe jij: een auto leasen of kopen?

Rijd je met een fijne wagen dan de firma dan hoef je je hoofd ...

Pffff! Autosalon 2021 geannuleerd door Corona

Damn Dat 2020 maar snel achter de rug is en dat 2021 terug een ...